Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"La Braila nu sint gasti de cartier, dar se ajunge la crima organizata!"

La Braila avem de-a face cu crima organizata, fie ca recunosc organele de ordine, fie ca nu! Este parerea deputatului PD Horia Vasioiu, care nu accepta declaratiile unor reprezentanti ai institutiilor abilitate pe linie de mentinerea ordinii publice, care sustin ca la Braila nu exista lume interlopa, ci doar gasti de cartier prea putin semnificative. Vasioiu este nemultumit ca nu a fost invitat la intilnirea pe tema sigurantei cetateanului, initiata de prefectura, desi nu crede ca acolo s-a rezolvat cine stie ce chestiune majora, care sa imbunatateasca situatia, in privinta ordinii publice:
"Cu siguranta as fi participat la o asemenea intilnire, dar nu m-au invitat cei de la Prefectura. Asta este, in sfirsit. Macar sa fi pus la punct ei, acolo, lucruri care sa se repercuteze in bine asupra cetateanului. In primul si in primul rind, in opinia mea, trebuie o fermitate mult mai mare a institutiilor statului, si ma refer la Politie, Jandarmerie, Parchet, Tribunal. Sint cazuri clare cind la Braila nu s-a dat mandat pentru o persoana, iar la Galati, in 10 minute s-a dat mandatul. Pai ce facem, ne ducem la Galati sa luam mandate de arestare? Este caz real ce va spun. Opinia mea este ca la Braila nu sint gasti de cartier, cum spun unii, ci se ajunge chiar la crima organizata, si este un lucru mult mai grav. Se face afirmatia ca nu este situatie de criza tocmai pentru a nu se raporta mai sus. Asta este motivul pentru care nu se spune ca este vorba despre crima organizata, dar atit timp cit se bat bandele de cartier intre ele, pentru a-si imparti orasul in sfere de influenta, este clar ca e vorba despre crima organizata. Se diminueaza importanta anumitor fapte, tocmai pentru a se rezolva problema pe plan local, si pentru ca acestea sa nu fie raportate superior. Eu as vrea ca macar sa se rezolve pe plan local, nu sa se plece de aici cu tot felul de prostii."

"Sa nu minimalizam situatia, pentru ca nu este de minimalizat!"

La rindul sau, viceprimarul Daniela Vasioiu considera ca, desi autoritatile nu recunosc, este vorba despre o situatie de criza, in care conflictele dintre gruparile rivale sint din ce in ce mai dese, iar cetateanului de rind a ajuns sa-i fie frica sa iasa pe strada. Vasioiu este de parere ca, desi primarul este primul responsabil de mentinerea climatului de siguranta in municipiu, acesta nu-si ia in serios atributiile, dovada ca nu el a fost cel care a initiat intilnirea cu factorii responsabili pe aceasta linie.
Mai mult, in opinia viceprimarului, data fiind importanta problemei, sedinta respectiva ar fi trebuit sa fie deschisa presei, cea care, de altfel, trage continuu semnalul de alarma, privind situatia alarmanta din municipiu: "Acea intilnire, la care au participat toti cei implicati in ordinea publica si siguranta cetateanului trebuia facuta cu toata transparenta, ar fi trebuit ca presa sa fie invitata. Nu este normal sa se tina cu usile inchise, mai ales ca este vorba despre o situatie fara precedent la Braila. Ce este important de retinut este ca de linistea publica si de siguranta cetateanului raspunzator, singurul, este primarul municipiului, iar acesta este un atribut pe care nu-l poate delega nimanui. Evident ca singur nu se poate ocupa de aceasta problema - si este explicit trecut in lege ca trebuie sa convoace toti factorii responsabili la o intilnire si impreuna sa stabileasca masurile care trebuie luate. Eu nu am stiinta ca domnul primar sa fi facut aceasta invitatie. Aflu acum ca domnul prefect, dupa ce presa a tot vorbit despre aceasta problema, a convocat o sedinta. Si in loc sa se discute probleme arzatoare, pentru ca de-aia s-au intilnit acolo, discutau despre cota de carburant. Noi sa nu minimalizam situatia, pentru ca nu este de minimalizat!"
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii