Mergi la conţinutul principal

La Braila, ilegalitatile se fac la vedere

Viceprimarul Daniela Vasioiu acuza faptul ca Primaria promoveaza activitati ilegale pe domeniul public, care sint sustinute de persoane din conducerea institutiei. Aceasta s-a aratat, recent, in cadrul unei conferinte de presa, scandalizata de faptul ca aceste ilegalitati nu numai ca se fac cu girul conducerii Primariei, ci ca se fac chiar la vedere. Ea a adus in discutie terasa deschisa vizavi de Moara Violatos, pe faleza Dunarii, de catre clubul Voltin, in parteneriat cu o firma privata si Primaria municipiului, terasa care, dupa parerea vicelui democrat, functioneaza ilegal: "Ce se intimpla ilegal la Braila se face la vedere. Facem chiar declaratii de "uite ce lucruri minunate am facut noi in parteneriat". Dar asta e o problema delicata, care se perpetueaza. De multa vreme am acuzat faptul ca tinerii nostri pleaca la Galati sa se distreze ca nu au unde la Braila, lucru perfect adevarat. Anul acesta a aparut o oaza de distractie, pe Faleza Dunarii. A atras foarte multi tineri, nemaipomenit. S-a prezentat totul ca un parteneriat intre firma respectiva, Clubul Voltin si primarie. Dar nu exista nici un parteneriat intre cei trei, pentru ca orice parteneriat de acest fel trebuie hotarit in CLM, lucru pe care CLM nu l-a facut".

Viceprimarul Tilea e autorul acestui parteneriat

Daniela Vasioiu a mai adaugat ca, din cite a aflat, firma respectiva nici macar nu plateste tariful pentru ocuparea domeniului public, afectind in acest fel bugetul municipiului: "Sub masca acestui parteneriat, firma care functioneaza acolo ocupa o suprafata care se vede cu ochiul liber, destul de mare si nu plateste un leu ocuparea domeniului public. Iar tariful pentru ocuparea domeniului public e de 5.000 lei vechi mp/ora. Eu pot sa spun cu mina pe inima si cu responsabilitate ca bugetul CLM a fost diminuat cu buna stiinta". Vicele democrat a precizat ca este vorba despre aceeasi firma care detine o parte din rulotele in care se vinde mincare de tip fast-food si pe marginea careia s-a mai iscat scandal si in urma cu citeva luni, cind s-au deschis aceste rulote: "Firma respectiva are 8 locatii aprobate de viceprimarul Tilea, care, de fapt, e autorul acestui parteneriat. Platesc 160.000 lei vechi/luna pentru ocuparea domeniului public si nu tariful pentru derularea activitatilor comerciale pe domeniul public. E incredibil sa faci astfel de lucruri si sa le prezinti opiniei publice, si organele abilitate sa nu se autosesizeze. Garda financiara ar fi trebuit sa se duca, Autoritatea de Sanatate Publica, Directia de indrumare si control a primariei... Conform Legii 12/1990 republicata privind protejarea populatiei in fata unor activitati comerciale ilicite, cum ar fi vinzarea ambulanta in locuri neautorizate se pedepseste cu inchisoare contraventionala pina la 6 luni sau amenda de la 100.000 la 150.000. In baza acestei legi functioneaza Directia de indrumare si control si se duc la bietii oameni, care isi cistiga piinea dintr-o activitate oarecare, incep sa ii hartuiasca si ii ameninta in procesul-verbal cu aceasta lege". Vasioiu a mai adaugat ca a aflat ca la firma respectiva unic actionar este "o doamna, Iliescu Andra, pe care nu o sa o gasiti niciodata la firma respectiva, ci pe altcineva, iar interviuri da doamna de la o anumita agentie de turism. Eu nu inteleg ce e in spatele afacerii asteia".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu