Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La Brăila au fost confirmate încă 73 de cazuri Covid-19 în ultimele trei zile

luni, au fost 25 de cazuri nou confirmate şi două persoane decedate, însă doar una din Brăila, numărul total al celor infectaţi ajungând la 2.565 • duminică au fost 33 cazuri nou confirmate şi o persoană decedată, iar sâmbătă, 15 cazuri nou confirmate şi o persoană decedată • poliţiştii au efectuat controale de amploare, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid - 19

 

Situaţia Covid la nivelul judeţului Brăila a înregistrat creşteri destul de mari în ultimele trei zile. De sâmbătă până luni, au fost confirmate încă 73 de persoane infectate cu virusul SARS - COV 2, fiind înregistrate şi patru decese.

Luni, 5 octombrie, la Brăila au fost 25 de cazuri nou confirmate şi două persoane decedate, una din municipiul Brăila şi cealaltă din Tulcea. Numărul total al celor  confirmaţi de la începutul pandemiei a ajuns la 2.565, iar al persoanelor decedate la 114. În prima zi a săptămânii erau 215 persoane în carantină la domiciliu, 51 persoane izolate la domiciliu şi 170 persoane internate în spitale.

Din totalul de 2.565 persoane confirmate, 104 sunt din alte judeţe.

Potrivit situaţiei transmise de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, duminică, 4 octombrie, au fost 33 cazuri nou confirmate şi o persoană decedată, din municipiul Brăila. Totalul persoanelor infectate era 2.540, iar al decedaţilor 112.

Sâmbătă, 3 octombrie, au fost 15 cazuri nou confirmate, o persoană decedată din Brăila, iar totalul de cazuri Covid ajunsese la 2.507 şi 111 decedaţi.

În week-end, oamenii legii au continuat acţiunile de control în locuri aglomerate, pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

 

Nu vom tolera nerespectarea legii! Peste 1.000 de persoane legitimate şi 645 de vehicule controlate

 

Pe fondul numărului de cazuri Covid-19 înregistrate, poliţiştii şi celelalte organe de control au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse pentru prevenirea transmiterii virusului. “Vă recomandăm să păstraţi distanţarea fizică, să purtaţi mască de protecţie, să respectaţi modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneţi la riscuri. Suntem şi vom fi prezenţi pe raza întregului judeţ. Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii!”, este mesajul transmis în week-end de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Astfel, în perioada 2 - 4 octombrie, poliţiştii, alături de jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare, pe raza judeţului Brăila, în mijloacele de transport în comun, taxiuri, dar şi în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaţilor la muncă. În plus, au fost verificate marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţe şi târguri. În acest weekend a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.972 de persoane şi a 271 societăţi comerciale.

Cu această ocazie, au fost aplicate 156 sancţiuni contravenţionale, dintre care 114 pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Alte 42 de sancţiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.

Poliţiştii brăileni au desfăşurat şi 42 acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 1.134 de persoane şi oprite în trafic şi verificate 645 de vehicule, fiind aplicate 272 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 91.960 de lei.

În mijloacele de transport în comun, echipajele de control au depistat 9 şoferi şi 5 pasageri care nu au respectat măsurile de protecţie privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii