Mergi la conţinutul principal

La Bacalaureat, numerotarea subiectelor va fi diferita

Ministerul Educatiei incearca sa incurce elevii care se bazau pe copiat, ingreunind identificarea subiectului dat spre rezolvare.
Subiectele vor fi publicate pe internet ca si pina acum, insa numerotarea variantelor pe internet va fi diferita de numerotarea variantelor pentru extragerea subiectelor ce urmeaza a fi date spre rezolvare in ziua examenului. Tot in noua metodologie se prevede ca elevii prinsi copiind vor fi eliminati din examen si nu li se va mai recunoaste promovarea vreunei probe.
Variantele pentru subiectele de la examenul de bacalaureat vor fi pubicate in continuare pe internet la 1 martie, la fel ca in fiecare an.
Centrul pentru Curriculum si Evaluare a postat pe 30 noiembrie, pe site-ul Ministerului Educatiei, structura subiectelor pentru probele scrise si a biletelor pentru probele orale, precum si precizarile metodologice referitoare la cerinte si la modalitatile de evaluare a acestora. Organizarea Bacului va fi controlata de delegati ai Ministerului Educatiei, care vor avea rolul de "detectivi" ai examenului, pentru ca vor fi trimisi sa verifice centrele judetene.
In cazul in care constata abateri ale persoanelor implicate in organizarea si in desfasurarea examenului de bacalaureat, reprezentantul comisiei nationale de bacalaureat poate propune comisiei judetene sau celei nationale masuri de sanctionare a cadrelor didactice in cauza sau suspendarea posibilitatii de a se organiza, in anul scolar urmator, centru de bacalaureat in unitatea scolara respectiva.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro