Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

La 16 ani, condamnat pentru omor

Autorul crimei petrecute la inceputul lunii aprilie a. c., pe o strada din cartierul Radu Negru - Mogador, a fost condamnat, zilele acestea, la 4 ani si 5 luni de inchisoare, pentru comiterea infractiunii de omor calificat, instanta obligindu-l, de asemenea, la plata sumei totale de 23.700 lei RON (237.000.000 de lei vechi), reprezentind daune materiale si morale catre familia indoliata. In virsta de 16 ani, Stanel Manaila a mai fost condamnat pentru tilharie si furt calificat si este cercetat si pentru alte fapte penale. De data aceasta, el l-a ucis cu singe rece pe un tinar de 21 de ani, din cartierul Radu Negru, cu o singura lovitura de cutit. Arma crimei, un cutit de bucatarie cu lama de 20 de centimetri - despre care asasinul a declarat ca ar fi apartinut victimei -, n-a mai putut fi recuperata. Fiind minor, Manaila a primit jumatate din pedeapsa cuvenita, beneficiind, se pare, de circumstante atenuante.
Drama s-a petrecut in ziua de 3 aprilie 2004. Potrivit dosarului penal solutionat de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean, in jurul orei 14.00, Stanel Manaila se deplasa pe strada Milcov (Mogador), cu intentia de a ajunge la un internet cafe. In zona parcarii de linga blocul F1, el a intrat in conflict cu Cristian Dediu, care juca fotbal cu vecinii de bloc. Din declaratia data la Parchet de catre Manaila, rezulta ca Dediu l-ar fi lovit pe acesta cu pumnii si cu picioarele. In acel moment, inculpatul a vazut linga picioarele victimei un cutit, cazut probabil din hainele respectivului. El a luat arma si l-a lovit pe Dediu in torace, o singura data, strapungindu-i coastele, plaminul si artera pulmonara. Initial, ranitul l-a urmarit pe criminal, apoi s-a prabusit la coltul blocului, pe strada Milcov. Decesul a survenit aproape instantaneu, astfel ca personalul de la Ambulanta, sosit la locul faptei, n-a facut altceva decit sa constate decesul. Imediat dupa comiterea asasinatului, Stanel Manaila a pus cutitul in buzunar si a plecat in Gara CFR, de unde a luat un tren spre Baldovinesti. Aflat in tren, acesta a aruncat arma crimei in WC (potrivit propriilor declaratii). Dupa ce-a stat ascuns, timp de doua zile, autorul crimei din Mogador s-a predat Politiei, el fiind ulterior arestat preventiv, la propunerea procurorului criminalist.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii