Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaufland nu mai vrea să cumpere sediul Braiconf

Afacerea prin care ”Braiconf” Brăila intenționa să vândă către retailerul Kaufland actualul sediu al fabricii de confecții, cu terenul aferent în suprafață de circa 10.000 metri pătrați, a eșuat, deoarece cumpărătorul a cerut, pe 25 mai, încetarea tranzacției. Informația a apărut în presa centrală, care citează un anunț publicat de Bursa de Valori București: ”Braiconf SA informeza actionarii şi potentialii investitori că nu a fost semnat actul aditional la Antecontractul de vânzare-cumpărare pentru incasarea avansului prevazut la punctul 6 din Hotararea AGEA nr. 12/2021, Promitentul Cumparator propunand, la data de 25.05.2021, incetarea Antecontractului”. Potrivit antecontractului semnat la 14 ianuarie a.c., Kaufland Romania trebuia să plătească un avans de 900.000 euro, plus TVA, pentru garantarea căruia beneficiază de ipotecă asupra terenului.

 

Reamintim că, în adunarea generală din 12 aprilie, acţionarii Braiconf au aprobat vânzarea actualului sediu, de pe strada Școlilor din municipiu, către Kaufland România, la un preţ de peste 7 milioane de euro. Conducerea Braiconf a anunțat că intenționează să mute producția într-un alt sediu cu o suprafață mai mică și mai adaptată actualelor tehnologii. Pentru viitorul sediu era luată în calcul varianta achiziționării unei clădiri din Centrul Vechi care ar fi urmat să fie reabilitată, printre imobilele avute în vedere numărându-se și fosta moară Violatos de pe faleza Dunării. O altă variantă era construirea unui sediu de la zero. Investiția care ar fi urmat să fie făcută de Braiconf pentru relocarea producției s-ar fi ridicat la 8,7 milioane de euro. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu aceste planuri după eșuarea tranzacției cu Kaufland. Vom reveni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii