Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kamel Abbachi, suspectat de terorism, a fost retinut in Bucuresti de agenti SRI

Algerianul Kamel Abbachi, suspectat de activitati teroriste, a fost retinut, miercuri dimineata, in Bucuresti, de agenti ai Serviciului Roman de Informatii (SRI), relateaza publicatia italiana Il Secolo XIX, in editia online.
Potrivit cotidianului italian, in momentul retinerii de catre agentii SRI, Kamel Abbachi nu a opus rezistenta si a declarat doar ca accepta "fara nici o problema" extradarea in Italia.
Retinerea sa intervine in cadrul unei ample anchete initiate de procurorii din Milano in colaborare cu comandamentul operativ special (ROS) din Genova (regiunea Liguria).
Potrivit Il Secolo XIX, retinerea a avut loc miercuri in jurul orei 9.00 dimineata, cind agentii SRI au patruns in locuinta suspectului dupa ce s-au asigurat ca in interior nu existau arme sau complici.
"Un rezultat excelent in contextul cooperarii intre autoritatile din mai multe tari, un rezultat care demonstreaza ca intr-adevar cooperarea politiei la nivel international se poate concretiza", a declarat chestorul Paolo Sartori, atasatul italian pentru legatura cu Interpol in Romania.
In urma cu doua saptamini, publicatia Il Secolo XIX relata ca investigatorii italieni au interceptat o discutie intre doi suspecti de terorism - tunisienii Jameleddine Ben Mohamed Ben Moussa si Bechir Kaouana - care mentioneaza existenta unor "tabere de antrenament al-Qaida in Romania", unde aspirantii la statutul de luptatori pentru jihad invata sa construiasca si sa foloseasca dispozitive explozive.
Kamel Abbachi este considerat liderul celulei din Europa de Est a retelei "compania", el avind sarcina de gestionare a fazelor initiale ale transferului de imigranti clandestini, facindu-le acestora invitatii de sedere in Romania, prin intermediul unui "mijlocitor", preciza Il Secolo XIX. Odata preluati de Abbachi, presupusii teroristi erau trimisi clandestin in Italia si Portugalia, in schimbul a circa 1.500 de euro de persoana.
Conform rezultatelor anchetei, Abacchi, impreuna cu un alt suspect, algerianul Mourad Boussaha, care sint casatoriti cu romance si sint aparent perfect integrati in societatea romaneasca, au contacte, in cadrul traficului cu autoturisme furate, cu un om de afaceri libian, Abdul Baset Suwalem, stabilit la Galati, responsabil de gasirea mijloacelor de transport pentru transferarea clandestinilor spre Europa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii