Mergi la conţinutul principal

Jurnalistul Cătălin Iordache, lovit de fostul consilier județean, Ovidiu Nechita, chiar în sediul PNL

* incidentul a avut loc, vineri, la finalul conferinței de presă pe care a susținut-o deputatul Alexandru Popa pe tema demiterii lui Cătălin Canciu de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean * jurnaliștii Infobraila au filmat scena, astfel că momentul a fost preluat ulterior de mass-media și la nivel național

 

 

Incident violent, vineri, în sediul PNL Brăila la finalul unei conferințe de presă pe care a organizat-o deputatul Alexandru Popa pe tema demiterii inopinate a lui Cătălin Canciu de la șefia Inspectoratului Școlar Județean. Prezent la eveniment, jurnalistul Cătălin Iordache (fost consilier județean) a fost lovit de către fostul său coleg din CJ Brăila, Ovidiu Nechita, ca urmare a unui schimb de replici ”acide” între cei doi, pe parcursul conferinței. Momentul a fost filmat de către jurnaliștii Infobraila, astfel că ulterior imaginile au fost preluate de presa și televiziunile de la nivel național.

Precizăm că pe parcursul conferinței de presă, Cătălin Iordache le-a adresat o serie de întrebări incomode PNL-iștilor, dar i-a și întrerupt din răspunsuri în repetate rânduri, astfel că Ovidiu Nechita, care venise în sediu, probabil, pentru a asista la conferință, a răbufnit. Din calitatea de simplu spectator, acesta a avut un comentariu ironic legat de faptul că jurnaliștii Infobraila nu fuseseră invitați la eveniment. Momentul a declanșat un schimb de replici între PNL-ist și jurnalistul Cătălin Iordache. De altfel, la un moment dat, în timp ce conferința se derula, Nechita s-a ridicat de pe scaun, a mers la Iordache și i-a șoptit ceva la ureche, revenind ulterior în locul de unde plecase, vizibil iritat. Cătălin Iordache a profitat de moment pentru a-i cere explicații deputatului Alexandru Popa în legătură cu tolerarea la conferință a unor indivizi ”lipsiți de bun-simț”, acuzând cât se poate de explicit că Nechita l-ar fi ”înjurat de mamă” și reproducând presupusa înjurătură. Cum Iordache a anunțat că l-a înregistrat pe Nechita în timp ce îi adresase injuriile, a urmat un alt schimb de replici ”acide” între cei doi. Liberalii au luat decizia de a întrerupe transmisiunea live pe Facebook, însă conferința a continuat.

La final, o parte dintre PNL-iștii prezenți au mers la Cătălin Iordache, iar acesta l-a întrebat din nou pe Nechita cum de își permite să îi adreseze injurii legate de mamă. Schimbul de replici dintre cei doi a continuat și cum atmosfera s-a tensionat gradual, Nechita nu s-a mai controlat și l-a pălmuit pe Iordache chiar în sediul PNL. Cei doi au fost despărțiți de o parte dintre jurnaliștii și PNL-iștii care încă mai erau prezenți în sediu.

Din fericire, scena total deplasată în care Nechita îl lovește pe Cătălin Iordache a fost filmată de către jurnaliștii de la Infobraila, astfel că momentul a ajuns și în atenția presei Centrale.

Precizăm că jurnaliștii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” nu mai erau în sala de conferințe a PNL în momentul în care a avut loc altercația dintre cei doi. Potrivit site-ului infobraila.ro, la fața locului a venit și Poliția, care a întocmit proces-verbal în urma celor întâmplate. Potrivit aceleiași surse, Ziarul Infobraila și jurnalistul Cătălin Iordache se vor constitui parte vătămată, actele premergătoare plângerii penale pentru lovire și alte violențe fiind deja semnate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro