Mergi la conţinutul principal

Jurământul Militar, moment unic în viața unui militar. Infanteriștii marini și geniștii au jurat credință Patriei

* în preajma Zilei Naționale a României, gradații profesioniști de la Regimentul 307 Infanterie Marină și Batalionul 136 Geniu „Apulum” au depus Jurământul Militar * festivitățile s-au desfășurat în prezența comandanților de unități, a colegilor de arme și a celor dragi, care le-au fost alături în aceste momente solemne și emoționante, totodată

 

 

 

Ziua Națională a României a marcat, de asemenea, depunerea Jurământului Militar de către noii gradați ai structurilor incluse în cele două mari unități militare ale Garnizoanei Brăila: Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” și Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”, componente de bază ale Armatei Române.

Astfel, Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea”, din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, a organizat, în ajunul Zilei Naționale, festivitatea de depunere a Jurământului Militar de către soldații gradați profesioniști seria a II-a 2023.

În prezența comandantului Flotilei Fluviale, comandor Nicu Chirea, militarii au rostit într-un singur glas: „Jur credință patriei mele, România!”, moment emoționant și unic în viața fiecăruia dintre ei. Prima etapă de pregătire și de inițiere militară de bază s-a încheiat cu jurământul de credință față de țară, dar și cu promisiunea fermă a tinerilor ostași că vor sluji cu devotament și spirit de sacrificiu țara și hotarele ei”, precizează surse din cadrul marii unități militare a Forțelor Navale Române.

La festivitatea de depunere a Jurământului Militar, desfășurată la sediul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea” (ai căror ostași au participat, de asemenea, la defilarea de 1 Decembrie, de la București) au fost prezenți părinții, frații, surorile, soții, soțiile, copiii sau iubitele militarilor, pentru a le fi alături într-unul dintre cele mai importante momente din viața lor, solemn și emoționant, deopotrivă.

În aceeași zi, la sediul Batalionului 136 Geniu „Apulum”, din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, a avut loc, de asemenea, ceremonia depunerii Jurământului Militar de către noua serie de soldați gradați profesioniști. Evenimentul, care marchează una dintre cele mai frumoase și importante zile din cariera oricărui militar, s-a desfășurat în prezența Șefului de Stat Major al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila, locotenent-colonel Ludovic-Ștefan Brok, a militarilor batalionului și a familiilor noilor recruți.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro