Mergi la conţinutul principal

Jumătate dintre candidații brăileni au contestat notele la “BAC-ul de toamnă”

* dintre cei 360 de absolvenți care au susținut probele în sesiunea a doua, 176 candidați au cerut reevaluarea lucrărilor * astăzi se afișează rezultatele finale

 

Jumătate dintre candidații brăileni care au susținut examenul de Bacalaureat în a doua sesiune au contestat notele obținute. Concret, dintre cei 360 absolvenți din seria curentă și seriile anterioare care au participat la probe, 176 candidați au cerut reexaminarea lucrărilor. Așa cum ne-a transmis Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, pentru proba de Limba și literatura română s-au depus 63 de contestații, pentru proba obligatorie a profilului s-au depus 56 de contestații, iar pentru cea la alegere a profilului și specializării alte 57 de contestații.

Reamintim că în urma afișării primelor rezultate la “BAC-ul de toamnă”, promovabilitatea în județul Brăila este scăzută (32,64%), doar 3 din 10 absolvenți din promoția curentă reușind să obțină media de trecere. În ceea ce privește promoțiile anterioare, aici rezultatele sunt și mai slabe, promovabilitatea fiind de 19.01% promovabilitate. Per total, rata cumulată de promovare a absolvenților din seria curentă și seriile anterioare este de 28.06%.

La nivel național, rata de promovare la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat este 30,3%, mai mică față de cea de anul trecut, atunci când procentul candidaților promovați a fost 31,5%. Rata de succes pentru promoția 2020-2021 este 32,3%, iar pentru promoțiile anterioare de 26,3%.

Ministerul Educației a transmis că la sesiunea aceasta a examenului s-a înregistrat un record de candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, 77 de candidați fiind descoperiți că au încercat să copieze.

Contestațiile au putut fi depuse ieri, iar rezultatele finale vor fi publicate astăzi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro