Mergi la conţinutul principal

Judecătoarea din Brăila, suspendată din funcţie pentru 6 luni

* luni, 24 mai, Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a decis sancționarea judecătoarei Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila, acuzată că a înlocuit arestul preventiv cu arest la domiciliu în cazul unui bărbat care a violat o minoră *  judecătorului din cadrul Judecătoriei Brăila i s-a aplicat sancţiunea disciplinară constând în „suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor

 

 

 

 

 

Suspendare din funcţie a judecătoarei Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturiim(CSM). La data de 24 mai, Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a decis sancționarea judecătoarei care a înlocuit arestul preventiv cu arest la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat că a violat o minoră. Magistratului din cadrul Judecătoriei Brăila i s-a aplicat sancţiunea disciplinară constând în suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

După cum se arată pe site-ul CSM, hotărârea s-a luat în cadrul şedinţei publice din cursul zilei de luni, cu majoritate de voturi. Au fost şi două opinii separate prin care se cerea chiar excluderea din magistratură şi sancţionarea cu avertisment.  „Admite în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Coarnă Cristina –judecător în cadrul Judecătoriei Brăila. În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Coarnă Cristina –judecător în cadrul Judecătoriei Brăila, sancţiunea disciplinară constând în « suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni» pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. s) şi art.99 lit.t) teza a II-a din acelaşi act normativ (...)”, este soluţia dispusă de CSM.

Judecătoarea înlocuise măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu faţă de inculpatul Gheorghe D., acuzat de comiterea infracţiunii de viol asupra unei minore, a fost suspendată din funcţie. Într-un comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în şedinţa din data de 22 februarie, s-a dispus suspendarea din funcţie a judecătoarei Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrării Inspecţiei Judiciare. Oricum, decizia judecătoarei nu a rămas în picioare, asta pentru că procurorii au formulat contestaţie şi la Tribunalul Brăila s-a decis ca violatorul să rămână în continuare la arest.

Reamintim că judecătoarea de la Judecătoria Brăila a decis, în luna decembrie, să îl lase în arest la domiciliu pe bărbatul acuzat că a sechestrat și violat o minoră timp de opt luni. În motivarea deciziei, judecătoarea a dat niște explicații suprinzătoare, după cum se arată în presa națională, arătând că faptele de care este acuzat violatorul nu sunt totuși chiar atât de grave. Astfel, judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a motivat în termeni bizari decizia din 22 decembrie 2020 prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspectului de viol. La 23 decembrie, Tribunalului Brăila a corectat decizia judecătoarei Coarnă și a menținut arestul preventiv.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro