Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jos masca, domnule Basescu!

Prietene care citesti aceste rinduri, vreau sa stii ca nu esti singur! Nu esti singurul care a crezut ca Basescu este acel neinfricat campion al luptei anti-coruptie, acel judecator impartial al comunismului, acel vector catre bunastarea generala care a dorit el sa crezi ca este. Nu esti singurul roman care a vazut in Basescu "solutia de avarie" a Aliantei de dupa retragerea lui Stolojan din cursa prezidentiala. Nu esti singurul brailean caruia sloganul "sa traiti bine" i-a luat ochii si a considerat ca numai Basescu il poate transpune in realitate... Nu. In nici un caz nu esti singur!
Si eu am crezut la fel. Si eu m-am lasat orbit atunci de stralucirea reparatorie a promisiunilor sale, de mirajul implinirii celor mai ascunse nazuinte politice pe care le nutream de ani in sir... La fel ca si tine.
Poate, insa, ca datorita interesului personal mai intens decit al tau in ceea ce priveste politica, am ajuns sa inteleg mai usor decit tine ca toate aceste calitati erau de fapt parte a unei imagini false pe care Basescu a vrut sa o avem despre el. Ca nimic din ceea ce reclama si la aceasta ora ca apartinindu-i de drept nu e adevarat... Ca nu este, ca si altii de altminteri, decit un erou de mucava pe marea scena politica a tarii. Ca e un cabotin dispus sa insiste la infinit pentru ca biletele la show-ul sau sa se vinda cit mai bine si pentru cit mai mult timp. Puah...
Nici nu stiu cu ce sa incep: cu casa din Mihaileanu sau cu cealalta, facuta practic cadou de catre cei care au incasat milioane de euro pentru asa-zisele "lucrari de asfaltare" din Bucuresti (despre care bucurestenii se intreaba si azi unde sint!), case cu care Basescu a reusit sa "produca" dota fiicelor sale - ca deh, e greu sa fii tata de fete, nu-i asa?!...Cu dosarul "Flota", in care nici pina azi nu s-a putut da de urma conturilor in care au fost varsati toti acei bani?!... Cu biletelele in valoare de milioane de euro care scoteau din ilegalitate afaceri de altfel vizate de DNA?!... Cu blonda cu care Basescu s-a grabit sa isi insele nevasta in vazul natiunii, netinind nici o clipa seama de faptul ca este - totusi - o persoana publica?!... Cu gestul adolescentin de a conduce in vizorul mass-media masina personal pe drumuri publice dupa ce consumase o cantitate deloc anodina de alcool?!... Poate ca eu sau tu am facut vreodata la rindul nostru asa ceva... Poate. Cert este ca Presedintele Romaniei nu are voie sa o faca! Esti de acord? Pentru ca, daca o face, emana aroganta si dispret fata de lege; el, primul chemat sa respecte legile tarii!!!
Asa ca... Masca jos, domnule Basescu! Te conjur sa nu-i mai minti pe romani, iar pe braileni in special: nu merita batjocura ta!
Asa cum iti spuneam, prietene: nu esti singur! Avem toti un sentiment de vina pentru ca l-am pus acolo. Hai sa reparam asta! Hai sa ne reamintim ca nimeni nu e de neinlocuit! Iar pentru asta trebuie sa votam cu totii pe 19 mai: DA!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii