Mergi la conţinutul principal

Jos cu bannerele şi cu cablurile care atârnă aiurea de pe stâlpi!

• autorităţile au somat toate firmele proprietare de reclame stradale, dar şi de reţele de telefonie, cablu TV sau internet să îndepărteze de bunăvoie tot ceea ce este în plus pe stâlpii de pe domeniul public • în caz contrar, Primăria va lua această măsură cu forţe proprii, iar cei care vor veni să îşi recupereze bunurile va trebui să achite mai întâi o amendă • în ceea ce priveşte bannerele puse pe transversalul străzilor, autorităţile locale au decis să nu mai acorde autorizaţii pentru astfel de reclame stradale, deoarece le consideră un potenţial pericol pentru autovehicule şi pietoni

 

Primăria Brăila a luat decizia de a îndepărta din municipiu toate bannerele poziţionate pe transversalul străzilor. De asemenea, autorităţile locale au somat firmele de internet, telefonie sau distribuţie TV să îndepărteze de pe domeniul public cablurile desprinse de pe stâlpii aflaţi pe aliniamentele stradale. “După furtunile din această vară, au rămas multe fire desprinse de pe stâlpi şi atârnate până la nivelul trotuarelor. Am trimis adrese la toate firmele proprietare ale acestor cabluri, somându-le să le îndepărteze de pe domeniul public până cel târziu pe data de 1 noiembrie. De asemenea, au fost avertizaţi că, în caz contrar, vor fi luate de angajaţii Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală şi stocate într-un depozit, iar firmele care vin să le recupereze va trebui să plătească mai întâi o amendă. La fel şi cu bannerele poziţionate pe transversalul străzilor. Acestea trebuia scoase, pentru a nu obtura instalaţiile luminoase din perioada sărbătorilor. În plus, Primăria a luat decizia de a nu mai acorda autorizaţii pentru montarea de astfel de reclame stradale, deoarece pot reprezenta un pericol atât pentru pietoni cât mai ales pentru autovehiculele din trafic, dacă se desprind din cauza vântului. Au fost astfel de situaţii până acum şi am primit inclusiv din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă o adresă referitoare la gradul de risc pe care îl prezintă aceste bannere”, ne-a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

Deocamdată, deşi am trecut de prima decadă a lunii noiembrie, încă mai pot fi văzute bannere transversale pe străzile Brăilei. Întrebat de ce nu au fost îndepărtate acestea, viceprimarul ne-a explicat că Primăria s-a bazat pe firma “Luxten”, cea care montează instalaţiile luminoase pentru sărbători, să dea jos atât reclamele tip banner cât şi eventualele cabluri care atârnă de pe stâlpi. Cei de la “Luxten” au refuzat, însă, să facă acest serviciu. “După ce le-am transmis  solicitarea noastră, la câteva zile ne-au trimis un răspuns prin care ne informau că au primit dispoziţie de la şefii dumnealor de la Bucureşti să nu se ocupe de bannere sau de cablurile căzute, deoarece aceste aspecte nu sunt stipulate în contractul încheiat cu Primăria Brăila. În atari condiţii, primarul a emis o dispoziţie către SUPAGL pentru a se ocupa de problemă, iar în perioada următoare se va trece efectiv la treabă” , ne-a lămurit viceprimarul Jantea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro