Mergi la conţinutul principal

Johnny Raducanu, membru de onoare al Societatii Filarmonice "Lyra"

Sala Casei Tineretului a fost plina ochi vineri seara, la concertul oferit de Johnny Raducanu si prietenii sai brailenilor. Timp de aproape trei ore, Johnny Raducanu a rasfatat spectatorii cu ritmuri diferite, s-a jucat cu sunetele, vrajind pur si simplu clapele pianului.
In deschiderea spectacolului au vorbit presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, acesta recunoscind ca planurile in privinta festivalului de jazz "Johnny Raducanu" organizat la Braila mai trebuie sa astepte cam 30 de ani, si primarul orasului, Aurel Simionescu. Presedintele Societatii Filarmonice "Lyra", dr. Nicu Teodorescu, a amintit faptul ca Johnny Raducanu a fost elev al "Lyrei" si i-a oferit acestuia diploma de membru de onoare al Societatii Filarmonice "Lyra" si medalia jubiliara "Lyra 125". Aceeasi medalie a fost acordata si interpretului Nicu Dumitrescu, unul dintre prietenii cu care a cintat in acea seara Johnny Raducanu.
Concertul a inceput cu o melodie mai trista, dedicata de maestru fostei sale sotii, apoi si-a prezentat prietenii: Pedro Negrescu - contrabas, apreciat drept un Nae Ionescu al contrabasului, Marian Georgescu - chitara, Cristi Soleanu - saxofon, Paul Man - tobe si Nicu Dumitrescu - trombon. Asa cum si-a obisnuit spectatorii, maestrul Johnny Raducanu a vorbit despre farmecul de altadata al Brailei, despre muzicanti si muzicieni si a criticat politicienii Romaniei, spunind ca isi iubeste prea mult tara ca sa nu o critice.

Singura fanfara de copii din tara a cintat la Braila

Tot la Casa Tineretului a cintat simbata seara unica fanfara de copii din tara condusa de dirijorul Czier Zsolt. Aceasta fanfara este formata din 50 de copii din trei comune din jurul orasului Satu Mare, insa la Braila au venit doar 35. Dr. Nicu Teodorescu, presedintele Societatii Filarmonice "Lyra", a amintit in deschiderea concertului ca acesti copii extraordinari au reusit sa aiba performante nu numai in tara, ci si in strainatate, in finalul alocutiunii sale oferind medalia jubiliara "Lyra 125" dirijorului fanfarei de copii, Czier Zsolt. Concertul a durat aproximativ o ora si jumatate, timp in care au fost interpretate melodii ale compozitorilor clasici precum Offenbach, Mozart, Brahms sau Strauss, dar si prelucrari ale unor melodii pop din repertoriul italian, hituri ale anilor '90 sau din repertoriul formatiei Bonny M. Concertul s-a incheiat cu marsul Radetzcy. La concert a fost prezent si viceprimarul orasului, Doinita Ciocan, care a invitat copiii sa cinte si a doua zi, in Gradina Mare, la Festivalul pestelui.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro