Mergi la conţinutul principal

Jardiniere de pe Calea Călăraşilor, distruse cu buldozerul, cu tot cu florile abia plantate

* acţiunea face parte dintr-un plan de reamenajare peisagistică a zonei, în care vechile jardiniere din beton nu îşi mai au locul * lipsa de comunicare dintre departamentele Primăriei a făcut ca, la scurt timp după plantarea florilor, să se treacă la desfiinţarea jardinierelor

 

 

 

 

Jardinierele de beton de pe Calea Călăraşilor, tronsonul cuprins între strada Milcov şi strada Chişinău, au fost făcute una cu pământul, luni, de un buldozer trimis de Primărie. Acţiunea are drept scop reconfigurarea zonei respective, unde urmează să se amenajeze spaţii verzi plantate cu flori şi copaci şi încadrate cu bănci, iar vechile jardiniere nu se vor mai regăsi în noua amenajare peisagistică. Asta ne-au transmis reprezentanţii Primăriei, care au precizat că vor fi păstrate şi locurile de parcare existente pe respectivul aliniament stradal. Singura problemă în această ecuaţie ar fi că în jardinierele peste care s-a trecut cu buldozerul tocmai fuseseră plantate flori de către Seroplant. ”Doar ce puseseră florile în toate aceste jardiniere, de la intersecţia cu Milcov până la strada Chişinău. Luni dimineaţă au venit cei de la Seroplant şi au udat florile, de la un capăt la altul, iar peste nici o oră au apărut cei cu buldozerul şi au distrus tot, jardinierele cu tot cu plantele din ele. Au mai adunat cetăţenii de pe aici ce s-a mai putut aduna din răsadurile alea, că era păcat de ele”, ne-a spus un taximetrist care a asistat la întreaga scenă.

Cei de la ”Seroplant” recunosc că s-au făcut plantări recent, în jardinierele respective, deoarece nu se ştia că zona aceea urma să intre în lucru. Pe de altă parte, surse din Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei au recunoscut că lucrările au început mai devreme decât fusese programat iniţial, fără ca Serviciul Seroplant să fie informat în acest sens, pentru a nu mai irosi materialul săditor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro