• primarul Marian Dragomir spune că măsura a fost luată la solicitarea unor cetăţeni care erau deranjaţi de prezenţa maşinilor • chiar şi după montarea jardinierelor, unii şoferi nu prea au înţeles “mesajul”, parcând în continuare, în paralel cu acestea, îngustând şi mai tare partea carosabilă • primarul Dragomir afirmă că Poliţia Locală va începe să dea amenzi
Teoretic, strada Mihai Eminescu este pietonală, fiind singura arteră din municipiu destinată exclusiv mersului pe jos. Practic, însă, maşinile au fost aproape permanent prezente, din cauză că intersecţiile cu străzile Petru Maior, Mihail Sebastian şi Ana Aslan erau folosite ca locuri de parcare. Asta în contextul în care în zonă funcţionează multe instituţii publice sau private, iar angajaţii care vin la serviciu cu maşina nu prea au, efectiv, unde să parcheze. în intesecţiile respective sunt montate indicatoare cu staţionarea interzisă, Poliţia Locală a dat periodic amenzi, însă numărul maşinilor parcate continua să fie la fel de mare, cel puţin pe timpul zilei. Ca să rezolve problema, Primăria a găsit soluţia montării unor jardiniere de mari dimensiuni pe locurile unde de obicei opreau maşinile. “S-a luat această măsură ca urmare a solicitărilor primite de la cetăţenii care voiau să se plimbe pe strada pietonală fără a fi nevoiţi să treacă printre maşinile parcate în intersecţii. Au fost lăsate spaţii pentru maşinile de aprovizionare, care vor putea intra în dreptul magazinelor, în intervalul orar prevăzut pentru astfel de operaţiuni, însă în restul timpului intersecţiile trebuie să fie libere. Aceste jardiniere au şi menirea de a îmbunătăţi aspectul vizual al străzii. în primă fază, s-a plantat tuia, dar pe parcursul anului viitor vom pune şi alte flori. De exemplu, la primăvară în jardiniere vor fi şi lalele”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.
Problema este că, mai nou, unii dintre şoferii care nu mai pot parca “în spic” ca până acum, nu au nicio sfială să parcheze în paralel cu jardinierele, îngustând şi mai tare partea carosabilă. Primarul spune că, în primă fază, cei care vor mai opri acolo vor primi avertismente din partea Poliţiei Locale, apoi se va trece efectiv la amenzi.
Până joi după-amiază, fuseseră montate 34 de jardiniere, de echipele de lucru ale Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală, în colaborare cu Seroplant, urmând să mai fie aduse încă 12.