Jandarmii braileni in sarbatoare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Jandarmii braileni in sarbatoare

Astazi, 1 septembrie, cu ocazia aniversarii a 115 ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale, la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila se vor desfasura mai multe activitati, cu scopul de a pastra viu trecutul institutiei si de a cinsti jandarmii cazuti la datorie.
Manifestarile vor incepe la orele 08.00, cu arborarea drapelului pe catarg si intonarea imnului de stat, la care va participa intreg personalul unitatii cu exceptia celor aflati in misiuni. La ceas aniversar va fi prezentat si istoricul Jandarmeriei Romane precum si modul in care jandarmii s-au implicat de-a lungul timpului in asigurarea sigurantei publice. "Infiintarea unei institutii stabile, autoritare si eficiente pentru asigurarea ordinii si linistii publice si pentru respectarea legilor in mediul rural a constituit o preocupare importanta a conducerii politice si militare a Romaniei catre sfirsitul secolului al XIX-lea. Daca la 3 aprilie 1850 domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat actul care a pus bazele legale de organizare si functionare a Jandarmeriei Romane, institutia noastra s-a extins, in timp dobindind noi atributii datorita nevoii de ordine si credibilitatii pe care a capatat-o in rindul populatiei. Deoarece structurile specializate existente in anul 1893 nu faceau fata situatiei complexe de pe teren, guvernul condus de Lascar Catargiu promoveaza in parlament un act legislativ pentru infiintarea Gendarmeriei Rurale, act normativ care este promulgat la 30 august 1893 prin Decret Regal si este publicat in Monitorul Oficial din 1 septembrie al aceluiasi an", se precizeaza intr-un comunicat remis de IJJ Braila.
In 1893, la infiintare, Compania de Jandarmi Braila avea un numar de 16 militari (jandarmi) impartiti pe 3 sectoare. La sfirsitul secolului XIX efectivul atingea 44 militari, distribuiti in 6 sectoare pentru ca in preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial sa ajunga la 129 de persoane, impartite in 8 sectii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro