Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jandarmii braileni au oprit calatoriile unui urmarit penal "voiajor"

Un barbat de 27 de ani a cazut noaptea trecuta, la propriu, in bratele jandarmilor braileni, in timp ce incerca sa fuga din scara unui bloc unde tocmai pradase un apartament. Pentru ca l-au vazut extrem de surescitat si incarcat de bagaje, oamenii legii l-au legitimat, l-au verificat prin statie, si nu mica le-a fost mirarea cind au aflat ca este urmarit general. Cind l-au luat la intrebari, au aflat de la el ca se grabea sa se duca la gara, unde voia sa valorifice bunurile sustrase. Dus la sediu, pentru cercetari, barbatul, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a dat un adevarat spectacol umoristic. Astfel, Ion Rusu, de loc din judetul Dimbovita, le-a explicat oamenilor legii ca este un asa-numit "hot voiajor", da cite o spargere intr-o localitate, dupa care se opreste direct la gara, unde ia trenul, spre un alt oras. Marti seara, Rusu a venit de la Galati s-a oprit la Braila, s-a adapostit pe scara unui bloc din strada Rosiori, unde s-a incalzit cu o sticla de bautura, iar catre dimineata, cind a vazut ca dintr-un apartament au plecat locatarii, a intrat in acesta. Barbatul a declarat ca nu a fost nevoie sa forteze usa, pentru ca aceasta era deschisa, a rontait ceva din frigider, a luat niste adidasi, un telefon mobil, o cutie de crema de ghete si o pereche de ochelari, si, cind a intrat in dormitor, sa vada ce mai putea fura, a dat peste un barbat, care dormea. Speriat, a iesit in fuga din casa, cu sacosele in mina.
"Am fost prins... am spart un apartament. Dupa ce l-am spart, ma indreptam catre gara. Aveam intentia sa devalizez telefonul furat. Adica sa-l valorific, da, sa valorific bunurile furate, ca era si telefon, si incarcator, si mai multe lucruri. Voiam sa le vind la taximetristi, sau la cine se nimerea, acolo, in gara".

"Am un cazier, de toata frumusetea, cit holul asta de lung!"

Rusu le-a povestit oamenilor legii, cu lux de amanunte, cum a procedat: "Am stat in scara blocului, am urmarit, mi s-a parut ca nu-i nimeni acasa, am urcat in apartament, usa era deschisa, lumina aprinsa, muzica cinta... Am luat si eu ce-i mai valoros, am luat telefonul cu incarcatorul... Bine, erau lucruri mai de valoare acolo, era si combina, si altele, dar unde sa ma tirasc cu alea mari?"
Cind jandarmii l-au intrebat despre alte condamnari, barbatul a dat detalii, cu detasare: "Am un cazier, de toata frumusetea, cit holul asta de lung! Sint multe, dar mai importante, asa, alea pentru care am cazut... tentativa de omor, pentru care am luat 7 ani, vatamare corporala, pentru care am luat 6 ani, si furturi, multe furturi. Furturile sint specialitatea mea, din masini, din aparatmente, din magazine, de pe unde se nimereste. Am furat din toata tara. Daca ar fi sa adunam toate condamnarile mele, se fac vreo 300 de ani, ca a fost pentru fiecare in parte, dar asa, pe bune, am 11 ani".
Intrebat fiind cum procedeaza, cind da spargerile, Rusu a explicat: "Rup, trag, ma folosesc de forta bratelor, prin smucire de gratii.
Am forta in brate, imi permit".
Jandarmii i-au intocmit barbatului actele premergatoare cercetarii penale, pentru furt calificat. "In timpul unei activitati de patrulare, jandarmii braileni au depistat o persoana care avea asupra sa mai multe bunuri, carora nu le-a putut justifica provenienta. In urma verificarilor efectuate de catre jandarmi, a rezultat ca in aceeasi noapte, acesta a patruns intr-o locuinta, de unde a sustras bunurile. Barbatul este recidivist, si este urmarit general", ne-a declarat lt. Iulian Timofei, purtator de cuvint, in cadrul Jandarmeriei Braila.
Atunci cind jandarmii i-au sunat la usa, pentru a-l anunta ca i-au fost recuperate bunurile furate, proprietarul acestora inca dormea, si a aflat cu surprindere ca locuinta sa ii fusese sparta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii