Mergi la conţinutul principal

Jandarmeria, la ceas aniversar. Luptători antitero vor simula intervenția în cazul unui atac armat al unui transport de valori

* sâmbătă, între orele 15:00-19:00, jandarmii prezintă diferite acţiuni în Parcul Monument, la Rondou, iar duminică, în intervalul orar 15:00-19:00, echipaje de jandarmi se vor afla Grădina Mare * jandarmii prezintă tehnica de luptă și armamentul din dotare, plus o parte a autospecialelor folosite în misiuni * brăilenii pot vedea dotarea specifică unui luptător antitero, dotarea specifică unui jandarm pregătit pentru restabilirea ordinii publice, dar și dotarea echipajelor pentru misiunile de patrulare * luni, brăilenii sunt aşteptaţi la exerciţiile demonstrative de la sediul Jandarmeriei, unde se va simula intervenţia în cazul unui atac armat

 

 

 

 

Jandarmii brăileni vor lua cu asalt, în acest week-end, zona Parcului Monument şi a Grădinii Mari. Vor prezenta armamentul şi tehnica din dotare, dar şi autospecialelele folosite în misiuni. Luni, brăilenii interesaţi pot participa la acţiunile organizate la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila. Jandarmii au pregătit câteva exerciții demonstrative, printre care şi intervenţia în cazul unui atac armat.

Jandarmeria se află la ceas aniversar şi sărbătoreşte 172 de la înființare, alături de comunitate. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când,  printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obștesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. „Ziua noastră ne va găsi acolo unde suntem și în toate celelalte zile: în mijlocul comunității, sărbătorind prin activități dedicate brăilenilor de toate vârstele. Timp de trei zile, cetățenii vor avea ocazia să cunoască mai bine Arma noastră și să le reconfirmăm ideea că, în caz de nevoie, suntem o instituție de forță pe care se pot bizui”, este mesajul transmis de la Jandarmeria Brăila.

Sâmbătă, între orele 15:00-19:00, jandarmii vor fi prezenți în Parcul Monument, la Rondou, iar duminică, în intervalul orar 15:00-19:00, se vor afla în Grădina Mare, în zona scenei. În ambele zile, jandarmii vor expune publicului tehnica de luptă și armamentul din dotare, plus o parte a autospecialelor folosite în misiuni. „Veți putea vedea dotarea specifică unui luptător antitero, dotarea specifică unui jandarm pregătit pentru restabilirea ordinii publice, dar și dotarea echipajelor pentru misiunile de patrulare. De asemenea, vor fi prezenți colegi din cadrul Biroului Resurse Umane, pentru a oferi informații utile celor care doresc să urmeze o carieră în Jandarmeria Română. Totodată, ne dorim ca prin vocea colegilor de la Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale să reamintim mai multe prevederi legale care, respectate de toți cetățenii, oferă ordinea și liniștea publică în viața comunității”, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Brăila.

Alături de jandarmi va fi prezentă și colega patrupedă Tuda, ciobănesc german în vârstă de 6 ani. Deși frumusețea ei te tentează să o mângâi, arată jandarmii, aceştia țin să precizeze că singurul „norocos” care o poate alinta este doar conductorul său. „Fiind specializată în patrulare-intervenție, Tuda este gata să intervină oricând pentru a restabili ordinea publică, astfel că, prin natura misiunilor ei, nu-și poate face prieteni...Dar nu se va supăra dacă va fi fotografiată de la distanță de admiratori”, au transmis jandarmii.

 

Jandarmeria îşi deschide porţile pentru vizitatori: exerciţii demonstrative

 

Luni, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila își va deschide porțile, la propriu, pentru vizitatori, în intervalul orar 10:00-14:00. Pe lângă prezentarea tehnicii de luptă, a armamentului din dotare și prezentarea ofertei educaționale, jandarmii au pregătit câteva exerciții demonstrative, programate a începe la ora 11:00. „Startul va fi marcat prin executarea unui exercițiu de disciplinizare a câinilor de serviciu și de prindere a unui infractor. Pe lângă Tuda, ni se va alătura și Lord, ciobănesc belgian malinois în vârstă de 2 ani și jumătate, care ne va demonstra că este pregătit pentru a participa la misiunile de patrulare-intervenție. Pe Lord îl veți putea vedea de acum încolo în teren, fiind absolvent al cursului de specializare câini serviciu, cu media 9,75 categoria I de performanță, desfășurat în cursul anului 2021, la Sibiu. Momentul va continua cu exerciții demonstrative de autoapărare și intervenție profesională, executate de către instructorii sportivi de arte marțiale din cadrul I.J.J. Brăila”, au transmis jandarmii.

Ulterior, jandarmii luptători antitero vor simula intervenția în cazul unui atac armat al unui transport de valori. Vom aprecia împreună tactica și profesionalismul, dedicarea și orele de pregătire intensă pentru misiunile specifice lor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro