Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jale la Bacalaureatul de toamna - promovabilitate 52,68%

Dintre cei 778 de candidati inscrisi la examenul de bacalaureat au promovat numai 52,68%, iar dintre acestia, aproape doua treimi au obtinut medii minime de promovare, situate intre 6 si 7. Au fost obtinute o singura medie peste noua si doar citeva zeci peste opt. Dintre cei picati, 91% au avut totusi medii peste cinci, dar nu au reusit sa treaca peste fatidicul sase.
La Colegiul "Balcescu", Liceul "Iorga", Liceul de Arta, Grupul Scolar "Ana Aslan", au promovat toti cei care au picat in prima sesiune . Rezulate mai bune au obtinut candidatii de la "Moisil" - 72%, "Cerna" - 63%, "Ghica" - 55%, Grup Scolar Industrial Ianca - 67%, Gr. Sc. Insuratei - 91%, "Saligny" - 66%, "Sebastian" - 78%, LPS - 84%.
Celelalte unitati scolare au avut rezultate mult mai slabe. In acest sens, s-a "remarcat", la fel ca anul trecut, Grupul Scolar Agricol "Oncescu" din Ianca, unde, din sase candidati, nu a promovat nici unul. La Gr. Sc. "Valsan" Faurei, promovabilitatea a fost de doar 44%, la "Nenitescu" - 50%, Liceul "P. S. Aurelian" - 36%, Liceul "Matei Bsarab", din Maxineni - 50%, "Brancusi" - 48%, "Edmond Nicolau" - 39%, "Gh. K. Constantinescu" - 47%, "Bracoveanu" - 50%, "Istrati" - 42%.
Aceste rezultate slabe insa nu ar trebui sa surprinda, pentru ca cei care au picat examenul in prima sesiune nu aveau cum sa invete in numai o luna de zile ce nu au invatat in citiva ani. Proportia mare de elevi picati cu nota peste cinci arata ca nivelul lor de pregatire este slab si ca nu puteau sa promoveze acum, daca nivelul de cunostinte este atit de scazut.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii