Mergi la conţinutul principal

Jale la Bacalaureatul de toamna - promovabilitate 52,68%

Dintre cei 778 de candidati inscrisi la examenul de bacalaureat au promovat numai 52,68%, iar dintre acestia, aproape doua treimi au obtinut medii minime de promovare, situate intre 6 si 7. Au fost obtinute o singura medie peste noua si doar citeva zeci peste opt. Dintre cei picati, 91% au avut totusi medii peste cinci, dar nu au reusit sa treaca peste fatidicul sase.
La Colegiul "Balcescu", Liceul "Iorga", Liceul de Arta, Grupul Scolar "Ana Aslan", au promovat toti cei care au picat in prima sesiune . Rezulate mai bune au obtinut candidatii de la "Moisil" - 72%, "Cerna" - 63%, "Ghica" - 55%, Grup Scolar Industrial Ianca - 67%, Gr. Sc. Insuratei - 91%, "Saligny" - 66%, "Sebastian" - 78%, LPS - 84%.
Celelalte unitati scolare au avut rezultate mult mai slabe. In acest sens, s-a "remarcat", la fel ca anul trecut, Grupul Scolar Agricol "Oncescu" din Ianca, unde, din sase candidati, nu a promovat nici unul. La Gr. Sc. "Valsan" Faurei, promovabilitatea a fost de doar 44%, la "Nenitescu" - 50%, Liceul "P. S. Aurelian" - 36%, Liceul "Matei Bsarab", din Maxineni - 50%, "Brancusi" - 48%, "Edmond Nicolau" - 39%, "Gh. K. Constantinescu" - 47%, "Bracoveanu" - 50%, "Istrati" - 42%.
Aceste rezultate slabe insa nu ar trebui sa surprinda, pentru ca cei care au picat examenul in prima sesiune nu aveau cum sa invete in numai o luna de zile ce nu au invatat in citiva ani. Proportia mare de elevi picati cu nota peste cinci arata ca nivelul lor de pregatire este slab si ca nu puteau sa promoveze acum, daca nivelul de cunostinte este atit de scazut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro