Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Izvorul Tamaduirii si-a inchis portile vineri noapte

Doua nopti de rugaciune, la Braila. Pelerinajul la Biserica Greaca, cu ocazia sarbatorii Izvorului Tamaduirii a continuat si in noaptea de vineri spre simbata, cind alte sute de credinciosi au stat la rind, pentru a-si umple sticlele cu apa sfintita. Timp de doua zile, orasul nostru a fost loc de pelerinaj pentru mii de suflete, venite sa ia apa sfintita de la izvorul aflat in subteranul Bisericii "Buna Vestire", la 12 metri adincime, care se deschide o data in an. Vineri noapte, in jurul orei 22.00, rindul se intindea pe citeva zeci de metri si lumea inca se aseza la coada. "Am venit sa iau agheazma, stiu ca o sa am de asteptat citeva ore, dar nu ma deranjeaza. O sa stau la rind cit va fi necesar, ca sa iau apa sfintita. Miine este simbata, nu trebuie sa mergem la serviciu", ne-a spus o femeie. Pentru a obtine macar citeva picaturi din pretiosul lichid, unii dintre pelerini au trecut prin incercari nu tocmai usoare. "Am stat la coada patru ore si ceva, cinci ore, cam asa. A fost putin cam greu, ca a fost un pic frig, pe urma am vazut ca vin din astia care nu stau la rind si am inceput sa ne enervam, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns si am luat apa sfintita", ne-a spus o alta femeie. "Eu am ajuns in Braila la trei jumatate cu trenul si trebuie sa stau in seara asta in gara, pe undeva, dupa ce iau apa de la Izvorul Tamaduirii, pentru ca nu mai am tren catre casa pina miine dimineata, nu am cum sa ma intorc acasa. Oricum, merita tot acest efort, pentru ca s-au mai intimplat minuni", ne-a declarat un pelerin. "A fost o intimplare de-a dreptul hazlie. Un domn de la coada mi-a dat sacosa, sa i-o tin, s-a dus la toaleta si-a ramas acolo, ca nu i-au mai dat drumul inauntru oamenii de ordine. Am spus noi ca era linga noi, ca sa-i dea drumul inapoi, ca pierdea rindul, dupa citeva ore de stat la coada...", ne-a povestit, amuzat, un alt barbat.
Rudele celor care stateau la coada au urmarit miscarea rindului cocotate pe gardul bisericii: "Ne uitam peste gard, sa vedem cind ne vine rindul. Avem pe cineva la coada si il asteptam afara. Stam de vreo patru ore si, din cite vedem, mai are de asteptat inca vreo doua ore, pina ajunge in fata".
Portile bisericii s-au inchis dupa miezul noptii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii