Mergi la conţinutul principal

Iulia Banaga, triplă campioană balcanică

• argint şi bronz pentru Alexandru Iconaru • la Istanbul, atletul brăilean a stabilit un nou record naţional de juniori I în proba de 110 m garduri

 

Atleţii brăileni au avut evoluţii excelente la Balcaniada de atletism pentru juniori I de la Istanbul, ei au cucerit patru medalii de aur, una de argint şi una de bronz, dar şi-au trecut în cont şi un loc cinci.

MVP-ul delegaţiei brăilene a fost Iulia Banaga. Sportiva cu dublă legitimare, LPS Brăila - CSM Oneşti, pregătită de profesorul Nicolae Iorga, a cucerit două titluri balcanice în prima zi. Banaga a obţinut aurul la 400 m garduri, cu timpul de 1:00:38 şi şi-a reconfirmat baremul pentru Campionatele Mondiale, apoi a devenit campioană balcanică şi în proba de ştafetă 4X100 m plat. La proba de ştafetă, în primul schimb a alergat tot o atletă de la LPS Brăila, Andreea Caracudă, de la grupa profesoarei Sica Lazăr.

Vineri, Iulia Banaga a bifat cel de-al treilea titlu balcanic, în proba de ştafetă 4x400 m.

În primul an, la juniori I, Alexandru Iconaru a cucerit o medalie de argint şi una de bronz la această ediţie a Balcaniadei. Sportivul cu dublă legitimare, LPS Brăila – CSM Oneşti, pregătit de profesorul Fănel Ionescu, a obţinut medalia de argint, în proba de ştafetă 4x100 m plat,  în prima zi a competiţiei de la Istanbul, iar vineri s-a clasat pe locul al treilea la 110 m garduri, cu un timp foarte bun pentru el, 13:99 secunde, care reprezintă un nou record naţional de juniori I. Vechiul record era 14:03 secunde.

Junioară I în primul an, Andreea Caracudă a ocupat locul al cincilea în proba de 100 m garduri, cu un nou record personal.

Sportivii au revenit sâmbăta trecută în ţară, însă doar Andreea Caracudă s-a întors la Brăila, Iulia Banaga şi Alexandru Iconaru au plecat spre Poiana Braşov, unde îşi vor continua pregătirile sub îndumarea profesorilor Nicolare Iorga, respectiv Fănel Ionescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro