Mergi la conţinutul principal

ITP pentru tractoare și mașini agricole, făcut la sediul fermelor

* Registrul Auto Român vine în sprijinul fermierilor, cu laboratoare mobile aduse la locul de garare al utilajelor, pentru a-i scuti pe aceștia de deplasarea greoaie până la sediile RAR * din primăvara aceasta, de facilitate benficiază și apicultorii posesori de remorci speciale apicole * într-un viitor apropiat, vor fi incluse pe listă și pavilioanele apicole montate pe autovehicule

 

Odată cu intrarea în vigoare a Legii 260/2020, tractoarele și celelalte mașini autopropulsate pentru lucrări agricole nu mai pot fi înregistrate la Primării decât dacă dețin carte de identitate a vehiculului (CIV) și au efectuată inspecția tehnică periodică (ITP). Sunt scutite de la aceste obligații doar vehiculele care nu circulă pe drumurile publice. Cum, însă, sunt foarte puține mașini agricole care să se poată deplasa în afara acestor sectoare de drum, Registrul Auto Român anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că le oferă fermierilor posibilitatea efectuării ITP și a eliberării CIV la domiciliu sau la locul de garare al vehiculelor. ”La scurt timp după modificările cadrului legal, Registrul Auto Român a demarat o campanie de sprijinire a deținătorilor de tractoare agricole și mașini autopropulsate pentru lucrări, prin intermediul laboratoarelor noastre mobile pentru certificarea autenticității, disponibile în toate reprezentanțele din țară. La solicitarea proprietarilor acestor vehicule, specialiștii RAR se deplasează în teren și efectuează procedurile necesare pentru eliberarea CIV sau a atestatului tehnic, în funcție de tipul vehiculului: tractor agricol sau mașină autopropulsată pentru lucrări. În plus, în cadrul aceleiași deplasări în teren, inginerii RAR fac și inspecția tehnică periodică a tractoarelor. Tot acest demers vine în sprijinul proprietarilor de utilaje, care nu mai sunt nevoiți să transporte vehiculele la stațiile ITP sau la reprezentanțele RAR, dar pentru a face aceste proceduri mai eficiente, sfatul nostru este ca proprietarii să solicite sprijinul autorităților locale, pentru a fi ajutați să se organizeze și să solicite deplasarea autolaboratoarelor mobile”, informează reprezentanții RAR.

Vestea și mai bună este că, începând cu această primăvară, procedura se efectuează și pentru remorcile speciale apicole. ”Luând în calcul dificultățile pe care le au apicultorii în a se deplasa la stațiile ITP sau la reprezentanțele RAR, de curând am extins procedura și pentru pavilioanele apicole. Astfel, ne deplasăm noi, inginerii RAR, acolo unde sunt amplasate remorcile sau semiremorcile speciale apicole care au nevoie de CIV sau ITP, iar procedura este una cât se poate de simplă. Pentru efectuarea ITP în teren, apicultorii pot contacta șefii reprezentanțelor teritoriale ale RAR ca să stabilească detaliile concrete ale deplasării autolaboratoarelor noastre. În ceea ce privește autovehiculele speciale apicole, precizăm că avem în lucru procedura de extindere a acestei facilități și asupra pavilioanelor apicole montate pe autovehicule, activitate ce se va regăsi în proxima modificare a legislației naționale de ITP.

Până când se va concretiza demersul, această activitate se poate face doar la reprezentanțele RAR sau la stațiile ITP autorizate”, mai precizează Registrul Auto Român.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro