Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ITM a inregistrat 4 accidente de munca

In cursul primelor doua saptamini ale lunii in curs, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) a fost notificat cu privire la inregistrarea a 4 accidente de munca dintre care unul soldat cu moartea victimelor. Acesta din urma a fost inregistrat in cursul zilei de 13 decembrie in jurul orei 11.00 insa este in cercetarea ITM Prahova intrucit nefericitul eveniment s-a produs pe teritoriul judetului amintit. Concret, din datele prezentate de ITM Braila, trenul rapid 731, care circula dinspre Galati catre Oradea, a lovit in plin autoturismul BR 21 VPG, proprietatea SC "Construct P&G" SRL Braila al carui sofer nu ar fi respectat indicatoarele conform carora trebuia sa acorde prioritate trenului la trecerea la nivel cu calea ferata din statia CFR Poiana Tapului. Soferul si pasagerul, ambii braileni, salariati ai firmei mentionate anterior care are lucrari in zona au decedat in urma impactului.
Un alt incident a fost comunicat ITM Braila de catre "Aker Braila" pe platforma careia in data de 8 decembrie a avut loc un accident de munca soldat cu incapacitarea temporara in munca a victimei: Ilie Popa, 38 ani, lacatus constructii nave. "In timp ce efectua lucrari de sudura pe o nava aflata in constructie si indeparta zgura formata, i-a fost proiectat un corp strain in ochiul drept", a explicat inspectorul sef adjunct pe probleme de Sanatate si Securitate in Munca (SSM) al ITM Braila, Alexandru Munteanu. Important de mentionat este ca acesta este cel de-al doilea incident petrecut pe platforma santierului naval brailean de la inceputul lunii decembrie, primul accident de munca raportat de "Aker Braila" fiind inregistrat in data de 2 decembrie. La data respectiva, Sandel Ionescu, 33 ani, lacatus mecanic, a fost accidentat de un dispozitiv suferind fracturi metatarsiene la piciorul drept.
Cel de-al patrulea accident de munca inregistrat in perioada de referinta, a avut loc in data de 6 decembrie in jurul orei 9.45, la punctul de lucru de pe platforma combinatului siderurgic din Galati al firmei "TMUCB" Filiala Braila, victima, Grigore Postelnicu, 56 ani, suferind un traumatism prin strivire la mina stinga.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii