Mergi la conţinutul principal

Italieni la braconaj de păsări în Corbu Vechi şi Şuţeşti

dotaţi cu arme de vânătoare, trei italieni au mers pe fonduri cinegetice din judeţul Brăila şi au împuşcat 46 de ciocârlii de câmp şi 4 păsări din specia fâsă de luncă 

 

Vânătoare ilegală pe fonduri cinegetice din Corbu Vechi şi Şuţeşti. Trei italieni au poposit pe meleagurile brăilene şi au împuşcat ilegal 50 de păsări. Poliţiştii le-au dat planurile peste cap şi le-au confiscat armele.

Astfel, în zilele de 11 şi 12 octombrie, poliţiştii brăileni au confiscat 3 arme de vânătoare şi peste 300 de cartuşe. Lucrători din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat acţiuni pentru combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

La data de 11 octombrie, la ora 9.30, au fost depistaţi doi cetăţeni italieni, fiecare în vârstă de 40 de ani, pe raza fondului cinegetic nr. 17 Corbu Vechi. “Aceştia au vânat împreună 46 de ciocârlii de câmp, folosind în acest scop două arme letale de vânătoare, închiriate pe numele unuia dintre bărbaţi. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că doar unul are calitatea de vânător şi deţinător legal de armă de foc în ţara de origine. Acesta figura şi în permisul de vânătoare temporar emis de autorităţile române”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În ziua de 12 octombrie, poliţiştii l-au depistat pe raza fondului cinegetic nr. 38 Şuţeşti pe un alt cetăţean italian de 71 de ani, care vânase 4 păsări din specia fâsă de luncă. În urma verificării documentelor prezentate de către bărbat, a reieşit faptul că exemplarele de păsări vânate nu sunt înscrise în autorizaţia de vânătoare colectivă tip A.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei, iar în cauză au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro