ISU caută «salvatori din pasiune» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

ISU caută «salvatori din pasiune»

Un program lansat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul întregii ţări le oferă tuturor celor interesaţi posibilitatea de a deveni voluntari în cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă. Proiectul, intitulat "Salvator din pasiune", se va derula în perioada 10 mai - 29 iulie a.c, interval de timp structurat în trei etape, ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor şi încheierea contractelor de voluntariat.
Cei care vor să li se alăture pompierilor salvatori trebuie să întrunească următoarele condiţii: să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; să fie apţi din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Dosarul de candidat trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar - în cazul persoanelor care au peste 18 ani -, copie de pe actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal - pentru persoane care au sub 18 ani. Perioada de recrutare este 10 mai - 17 iunie 2016, în limita a 40 de voluntari pe judeţ. Detalii suplimentare pot fi obţiunte de pe site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - www.igsu.ro şi site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila - www.isubraila.eu.
"Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor", precizează ofiţerul de relaţii publice al ISU "Dunărea" Brăila. Potrivit acestuia, misiunile încredinţate voluntarilor vor creşte treptat în dificultate. Astfel, dacă la început aceştia vor putea acorda doar ajutor necalificat, pe parcurs, odată ce vor acumula experienţă, în funcţie şi de numărul de ore pe care le vor petrece pe teren, vor putea interveni alături de pompieri şi la misiuni mai complexe. La incendii şi descarcerări vor avea acces doar cei care vor cumula cel puţin 480 de ore. Cei ce vor ajunge în acest stadiu vor primi echipament de protecţie adecvat. Numărul de ore acumulate în activitatea de voluntar va conta în cazul celor ce vor să se înscrie într-o instituţie de învăţământ specializată, pentru a se angaja în structurile ISU.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro