Mergi la conţinutul principal

ISU Brăila învaţă populaţia cum să lupte cu ghinionul

• “Preveniţi ghinionul” este sloganul unei acţiuni de informare ce se va derula astăzi în marile centre comerciale din municipiu • acţiunea urmăreşte conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă • tot azi, la sediul ISU este organizată o Zi a Porţilor Deschise

 

Sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, astăzi, începând cu ora 10.00, la nivelul municipiului Brăila vor fi organizate puncte de informare preventivă în centrele comerciale Winmarket, Carrefour, Jysk (ambele din str. Râmnicu Sărat), Kaufland (Cartier Viziru), şi Practiker. Activităţile informativ-educative sunt derulate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu E-On România, şi urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se pot expune oamenii în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Vor fi distribuite materiale de informare preventivă cu tipurile de risc generatoare de situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor astfel de situaţii.

Acţiuni de acest gen vor mai fi organizate periodic, deoarece Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în zilele de marţi 13 ale fiecărei luni din an, organizează în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”.

Totodată, la sediul inspectoratului, în intervalul ora 10.30 - 12.30, este organizată astăzi „Ziua Porţilor Deschise”. Specialiştii Inspecţiei de Prevenire şi cei ai Serviciului de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor vor prezenta elevilor, cadrelor didactice şi populaţiei participante tehnica de intervenţie, tipurile de riscuri prezente la nivelul comunităţii, a regulilor şi măsurilor adoptate pentru reducerea efectelor manifestării lor, precum şi a modului de comportare înainte, pe timpul şi după producerea acestora.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro