Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ionut Vlaicu s-a impus in probele de 110 si 400 m garduri

Asa cum era de asteptat, atletii Liceului cu Program Sportiv au avut o comportare foarte buna la Campionatele Nationale rezervate scolilor de profil.
Cu acest prilej, Ionut Vlaicu, sportiv pregatit de profesorul Dumitru Mihail a reusit sa devina dublu campion national la 110 si la 400 m garduri, cu timpi foarte buni, 14:96 secunde si, respectiv, 55:58 secunde.
"Evolutiile foarte bune de la aceasta competitie a atras cooptarea lui Vlaicu in lotul Romaniei pentru Campionatele Balcanice de juniori I, ce vor avea loc in Grecia si unde bineinteles ca este favorit la medalia de aur", declara profesorul Dumitru Mihail.
Asa cum pentru I. Vlaicu medalia de aur la 400 m garduri a reprezentat o surpriza placuta, acelasi lucru a reprezentat si clasarea pe locul al treilea a lui Paraschiv Eftimie in proba de 110 m garduri. Campion national de sala la juniori II, sportivul pregatit de profesorul Fanel Ionescu a avut o evolutie foarte buna in confruntarea cu atletii juniori I, el fiind de departe unul dintre principalii candidati la medalia de aur, la nationalele in aer liber.
Ramona Anghelas a reusit, de asemenea, sa obtina titlul de campioana nationala in proba de aruncare a sulitei, cu o performanta de 48,78 metri. Bineinteles ca si pentru eleva profesorului Nicu Roata acest concurs a reprezentat un test util inaintea nationalelor in aer liber, ea fiind in acest moment cea mai valoroasa sportiva din tara la aceasta proba.
Tot medalie de bronz a obtinut si Marian Chioveanu in proba de saritura in lungime, cu o saritura de 6,77 m, desi el este junior II si a evoluat in compania unor atleti cu doi ani mai mari decit el.
Alexandru Chiricuta a sosit al patrulea la 110 m garduri, pozitie ocupata si de Paraschiv Eftimie in proba de 400 m garduri. In afara faptului ca ambii au obtinut clasari foarte bune in aceste probe in care au concurat cu sportivi de virste mai mari, ei si-au imbunatatit si recordurile personale.
In finala probei de 400 m plat s-a calificat si Ana Maria Ionita, ea incheind cursa pe locul al saselea.
"Rezultatele sint foarte bune tinind cont de conditiile in care ne pregatim si ne arata ca in acest moment toti acesti sportivi sint pretendenti la medalii in concursurile oficiale din sezonul in aer liber.
Pentru o parte dintre atletii braileni, aceasta competitie a fost si o repetitie inaintea Campionatelor internationale de atletism ale Romaniei, la care vom fi reprezentati de Aurel Baciu, Ionut Vlaicu, Alexandru Chiricuta, Ana Maria Ionita, Ionel Roata si Ana Maria Caragata", a mai adaugat Dumitru Mihail.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii