"Departamentul juridic din cadrul Ministerului de Finante a descoperit ca articolul din Legea 161/2003 a fost abrogat anul trecut, astfel incit nu mai pot face parte din Consiliul de Supraveghere al Fondului. Oricum, voi ramine un sustinator al proiectului din calitatea de senator", a declarat Ionut Popescu.
Initial, Popescu acceptase sa faca parte din Consiliu, incompatibilitatea sa urmind a fi rezolvata prin aplicarea prevederilor articolului 82, alineatul 2 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Acesta prevedea ca, "in mod exceptional, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sau Senatului, la propunerea Guvernului si cu avizul Comisiilor juridice, poate aproba participarea deputatului sau a senatorului ca reprezentant al statului in adunarea generala a actionarilor ori ca membru in consiliul de administratie al regiilor autonome, companiilor sau societatilor nationale, institutiilor publice ori al societatilor comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, de interes strategic sau in cazul in care un interes public impune aceasta".
Senatorul Ionut Popescu declara, in 3 mai, pentru MEDIAFAX, ca a acceptat propunerea ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, de a face parte din Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea.
"Am avut o discutie astazi (joi - n.r.) cu domnul Vosganian, care mi-a propus din nou sa fac parte din aceasta structura. Imi place proiectul. Voi accepta, desi ar putea fi probleme cu incompatibilitatea", a declarat Ionut Popescu.
Fostul ministru de Finante a mai sustinut ca Varujan Vosganian i-a facut de mai mult timp aceasta propunere, insa nu a dat un raspuns ferm tinind seama ca nu mai face parte din PNL, in prezent fiind membru PLD.