Senatorul de Buzau a refuzat sa precizeze numele celor care l-ar fi rugat sa voteze impotriva sau sa se abtina de la vot, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Am fost rugati de catre reprezentantii puterii, cu argumentul neconstitutionalitatii celor doua ordonante, sa ne abtinem sau sa votam impotriva", a spus Vasile.
El mai sustine ca un alt aspect de care ar trebui sa se tina cont este ca reprezentantii puterii au iesit din sala in momentul votului.
"Faptul ca nu au participat la vot, nu acesta a fost motivul si nu cele 22 de voturi au fost cauza pina la urma. Ei au iesit din sala cind a fost vorba sa se voteze si aduc aminte tuturor ca noi sintem opozitie, sintem minoritari. Si sa nu mai vorbeasca unul si altul de PSD ca nu a votat ca nu era treaba noastra. Daca justitia s-a impartit in Ministerul Public, in Parchetul General pe de o parte si DNA, pe de alta parte, avem o problema serioasa in Romania. Tot ce se intimpla se cheama politica in justitie, se cheama terorism politic si nu vom accepta sa avem o astfel de institutie pentru ca s-ar putea sa fie un exemplu rau pentru noi", a mai spus Ion Vasile.
Plenul Senatului a respins, joi, din lipsa de cvorum, ordonanta privind modificarea competentelor Parchetului National Anticoruptie si transformarea acestuia in departament national de lupta impotriva coruptiei.
La vot au fost prezenti 93 de senatori, 47 votind "pentru", 33 "impotriva", noua s-au abtinut, iar patru nu si-au exprimat votul. Au absentat 12 senatori ai Aliantei PNL-PD, cinci ai Partidului Conservator si tot cinci de la UDMR. De la PNL, au fost prezenti 22, din care 21 au votat in favoarea ordonantei, iar unul nu a votat. De la PD, au fost prezenti 16 senatori, din care 15 au votat "pentru", iar unul nu a votat. De la PSD au fost la sedinta 30 de senatori, din care unul a votat "pentru ", 21 "impotriva", sapte s-au abtinut de la vot, iar unul nu a votat. PRM a avut 12 senatori prezenti la dezbateri, totii votind impotriva ordonantei. De la Partidul Conservator au fost sase prezenti, toti votind "pentru". De la UDMR au fost cinci senatori prezenti, doi votind "pentru", au fost doua abtineri, iar unul nu a votat. Cei doi senatori intependenti prezenti la dezbateri au votat "pentru".