Deputatul PSD de Braila Alin Teodorescu este si el de parere ca autosuspendarea celor trei de circa doi ani nu afecteaza in nici un fel imaginea partidului: "In lupta politica, folosesti toate mijloacele legale si morale posibile... Este legal, este un act de vointa, au fost sprijiniti de organizatia judeteana de partid, in aceasta actiune, iar adversarii trebuie sa gaseasca calea... Exista calea, este in Legea 215".
"Voi reflecta, astazi, la modul cel mai serios si voi lua o decizie"
In ceea ce-l priveste, presedintele Tudose crede ca, de fapt, singurii care sint deranjati de perioada acestor autosuspendari sint cei care au ocupat functiile de la institutiile amintite si care se simt in pericol: "Intr-adevar, la un moment dat, pe o perioada de acalmie a subiectului, am avut o intilnire cu cei trei colegi de-ai nostri si am hotarit "mai, ajunge!", fiindca, de fapt, acea suspendare initiala a fost pe perioada campaniei electorale din 2004. Si eu va spun ca daca nu exista aceasta presiune imensa din partea puterii, demisia se producea. Dar, asa cum a spus si Alin Teodorescu, "domnule, imi dau demisia cind vreau eu, nu cind vrei tu!". Atit timp cit am dreptul, pe lege, sa ocup acea functie, eu mi-o manifest ca atare. Dar atita vreme cit puterea face presiuni... Zic ei ca tinem posturile blocate si nu pot sa-si puna oamenii... Ba dimpotriva, era cea mai simpla modalitate de a-si pune oamenii pe acele posturi, ele fiind vacante. Care-i problema, acum? Nu cumva acelor oameni le e frica de faptul ca, in timp ce ei fac ceva acolo, vine Rotaru, de exemplu, si le zice: "mai fratilor, de azi nu mai sint suspendat, ia sa vedem ce faceti voi aici!" Le e frica de asta, de asta se feresc? Au nevoie de o anumita certitudine, ca nu-i derajeaza nimeni, o anumita perioada de vreme. Institutia functioneaza, oamenii sint suspendati pe lege, li se blocheaza postul, care-i problema? Eu tind sa cred ca asta este problema: o frica a celor care sint pe posturi, ca vine cineva pe neanuntate si trebuie sa preia rapid gestiunea".
Chiar daca ai sai colegi sustin autosuspendarea in care s-a plasat de atita timp, unul dintre cei vizati, Ion Rotaru, pare dispus sa reanalizeze situatia si sa ia serios in considerare si varianta de a renunta, cel putin deocamdata, la functia de director: "Noi, la ora actuala, sintem pe lege, toti trei. Legea prevede ca pe perioada mandatului, te poti suspenda din functie, si am procedat in cosecinta. Declar insa public acum ca, daca face bine partidului si imaginea noastra se va imbunatati radical, eu imi voi depune demisia. Dar vreau sa fac urmatoarea precizare: a imi depune demisia inseamna sa revin la locul de munca, sa lucrez perioada de preaviz de 30 de zile, sa il dau un pic la o parte de actualul director, sa incurc oarecum treburile, pina imi dau seama despre ce este vorba - pentru ca am fost plecat o perioada -, sa preiau gestiunea, si apoi sa o predau. Daca este o procedura foarte simpla, si benefica si pentru mine si pentru partid, declar inca o data public ca o voi face imediat. Voi reflecta astazi, la modul cel mai serios, si voi lua o decizie. Si probabil ca aceasta va fi decizia".