Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ion Rotaru reflecteaza daca mai este cazul sa ramina suspendat

Liderii organizatiei locale PSD sint convinsi ca autosuspendarea pe termen nelimitat a celor trei colegi de-ai lor, din functiile de directori ai unor servicii descentralizate nu afecteaza in nici un fel imaginea partidului. Presedintii organizatiilor judeteana si municipala sint de parere chiar ca se face prea mult caz pe tema celor trei directori autosuspendati de aproape doi ani, si cred ca aceasta chestiune este una personala, a fiecaruia in parte, si nu una a partidului. Pentru prima data, dupa aproape doi ani, insa, un lider PSD a dat insa si explicatia seaca si directa a motivului pentru care Doinita Ciocan, Doru Damian si Ion Rotaru refuza sa renunte la functiile de directori si stau agatatati de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie si, respectiv, Ion Rotaru: cind va ajunge din nou PSD-ul la putere, ei vor sa revina direct in fotoliile de directori, fara sa mai dea vreun concurs. "Problema cu autosuspendarile eu as trata-o ca pe una personala, a celor trei colegi ai nostri. Sigur ca ei au ajuns acolo prin concurs, pe mina PSD-ului, evident, dar noi am transat problema intr-o sedinta de Delegatie Permanenta, si le-am spus: "domnule, este o problema a dvs., faceti asa cum simtiti dvs. mai bine". Noi nu vrem sa avem implicatii in zona respectiva. Dar daca legea permite, de ce nu ar ramine autosuspendati?", a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele organizatiei judetene PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta admite ca, la vremea la care s-a luat acea decizie "transanta", presedintele organizatiei municipale, Mihai Tudose, anuntase public ca cei trei vor renunta la autosuspendare, dar precizeaza ca s-a modificat hotarirea, intre timp: "Dupa aceea am reluat ceea ce a spus domnul Tudose in Delegatia Permanenta, impreuna cu cei trei, si pina la urma, eu am pus punctul pe "i" si am spus ca fiecare sa-si transeze aceasta problema personala cum crede el de cuviinta.Cu ce incurca pe cineva acest lucru? Hai sa va spun eu ce cred cei trei autosuspendati: ca venim, pina in toamna, la guvernare, si atunci n-o sa mai dea un examen, ca sa ocupe functiile respective. Noi credem cu totii ca vom avea alegeri anticipate, pe care le va cistiga PSD-ul si vom ajunge la guvernare".
Deputatul PSD de Braila Alin Teodorescu este si el de parere ca autosuspendarea celor trei de circa doi ani nu afecteaza in nici un fel imaginea partidului: "In lupta politica, folosesti toate mijloacele legale si morale posibile... Este legal, este un act de vointa, au fost sprijiniti de organizatia judeteana de partid, in aceasta actiune, iar adversarii trebuie sa gaseasca calea... Exista calea, este in Legea 215".

"Voi reflecta, astazi, la modul cel mai serios si voi lua o decizie"

In ceea ce-l priveste, presedintele Tudose crede ca, de fapt, singurii care sint deranjati de perioada acestor autosuspendari sint cei care au ocupat functiile de la institutiile amintite si care se simt in pericol: "Intr-adevar, la un moment dat, pe o perioada de acalmie a subiectului, am avut o intilnire cu cei trei colegi de-ai nostri si am hotarit "mai, ajunge!", fiindca, de fapt, acea suspendare initiala a fost pe perioada campaniei electorale din 2004. Si eu va spun ca daca nu exista aceasta presiune imensa din partea puterii, demisia se producea. Dar, asa cum a spus si Alin Teodorescu, "domnule, imi dau demisia cind vreau eu, nu cind vrei tu!". Atit timp cit am dreptul, pe lege, sa ocup acea functie, eu mi-o manifest ca atare. Dar atita vreme cit puterea face presiuni... Zic ei ca tinem posturile blocate si nu pot sa-si puna oamenii... Ba dimpotriva, era cea mai simpla modalitate de a-si pune oamenii pe acele posturi, ele fiind vacante. Care-i problema, acum? Nu cumva acelor oameni le e frica de faptul ca, in timp ce ei fac ceva acolo, vine Rotaru, de exemplu, si le zice: "mai fratilor, de azi nu mai sint suspendat, ia sa vedem ce faceti voi aici!" Le e frica de asta, de asta se feresc? Au nevoie de o anumita certitudine, ca nu-i derajeaza nimeni, o anumita perioada de vreme. Institutia functioneaza, oamenii sint suspendati pe lege, li se blocheaza postul, care-i problema? Eu tind sa cred ca asta este problema: o frica a celor care sint pe posturi, ca vine cineva pe neanuntate si trebuie sa preia rapid gestiunea".
Chiar daca ai sai colegi sustin autosuspendarea in care s-a plasat de atita timp, unul dintre cei vizati, Ion Rotaru, pare dispus sa reanalizeze situatia si sa ia serios in considerare si varianta de a renunta, cel putin deocamdata, la functia de director: "Noi, la ora actuala, sintem pe lege, toti trei. Legea prevede ca pe perioada mandatului, te poti suspenda din functie, si am procedat in cosecinta. Declar insa public acum ca, daca face bine partidului si imaginea noastra se va imbunatati radical, eu imi voi depune demisia. Dar vreau sa fac urmatoarea precizare: a imi depune demisia inseamna sa revin la locul de munca, sa lucrez perioada de preaviz de 30 de zile, sa il dau un pic la o parte de actualul director, sa incurc oarecum treburile, pina imi dau seama despre ce este vorba - pentru ca am fost plecat o perioada -, sa preiau gestiunea, si apoi sa o predau. Daca este o procedura foarte simpla, si benefica si pentru mine si pentru partid, declar inca o data public ca o voi face imediat. Voi reflecta astazi, la modul cel mai serios, si voi lua o decizie. Si probabil ca aceasta va fi decizia".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii