Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ion Iliescu a venit in campanie electorala la Visani

Inca mai are parte de bai de multime, si a demonstrat asta la Braila. Fostul presedinte Ion Iliescu a umplut ieri caminele culturale din cele trei sate ale comunei Visani, asa cum putini politicieni din ziua de azi o pot face. Iliescu a venit la Braila la solicitarea PSD-ului local, pe post de As scos din mineca, pe ultima suta de metri a campaniei electorale pentru Primaria Visani, iar dupa reactia satenilor, pesedistii sint linistiti, cu privire la rezultatul alegerilor de duminica. Vestea aparitiei lui Ion Iliescu a scos in strada toata suflarea comunei, iar caminele culturale din Visani, Plasoiu si Ciineni, unde acesta s-a oprit, au fost pline. Sute de sateni dornici sa-l vada in realitate pe cel care le-a fost idol atitia ani - iar unora inca le mai este - si, eventual, sa-l roage sa le rezolve problemele, au dat navala la intilnirea cu cel pe care il cunosteau doar de la televizor. In ceea ce le priveste, babutele au tinut mortis sa-l sarute cu drag pe cel de la care asteapta si acum sa le mareasca pensiile. Unele dintre ele, mai hitre, n-au ezitat insa sa glumeasca putin cu Iliescu, pe seama soselei pe care acesta a fost obligat sa vina, si care arata ca dupa bombardament: "V-a placut soseaua asta, pe care ati venit?Ati vazut, este plina de gropi. V-a trocanit, v-a trocanit?" "Sigur ca da", a recunoscut fostul presedinte.
Iliescu a strins zeci de miini, a fost urat de bine, de sanatate, a fost indemnat sa reziste in continuare atacurilor dusmanilor sau politici, a primit flori iar numele i-a fost scandat de alegatori "SuperIliescu! superIliescu!". O seama de sateni au constatat cu surpriza ca Iliescu este mai slab decit il arata televizorul: "Domnule Iliescu, v-am vazut si noi la televizor, va arata mai gras! Da, domnu' Iliescu, va spun sigur, nu sinteti asa grasut, cum am crezut!" "Televizorul nu prea ma favorizeaza...", a comentat amuzat liderul PSD. "Nu prea, dar lasati, ca-i bine asa cum sinteti, vad ca sinteti mai slabut".
In discursurile pe care le-a tinut in cele trei locatii, Iliescu a abordat subiecte populiste, a atacat impozitul unic de 16%, care, a spus el, ii avantajeaza pe cei bogati, pentru ca statul ia de la ei tot atit cit si de la cei saraci, ceea ce - nu-i asa? - nu este drept; a criticat impozitul pe terenul agricol, pus, chipurile, de actuala guvernare, care saraceste bietul satean sarac si a criticat si distrugerea fostelor CAP.

"Traian Basescu merita suspendarea"

In plus, Iliescu n-a pierdut ocazia sa-l atace si pe presedintele Traian Basescu, in cuvinte foarte dure. Astfel, liderul PSD a comentat despre posibila suspendare a lui Basescu din functia de presedinte: "Sustin aceasta initiativa, si o merita, iar prin toate declaratiile din ultimele zile demonstreaza ca e nevoie de asa ceva, ca nu e capabil sa invete, el nu e capabil sa recunoasca faptul ca greseste. Fiecare om are slabiciunile lui, are lipsurile lui, macar sa spuna “fratilor, am gresit!” . El nu greseste... In orice caz, comportamentul sau este anormal si deviant. Domnul Basescu este lipsit de decenta elementara. Si ma refer, printre altele, la faptul ca vine acum cu asemenea povesti, privind faptul ca eu as fi organizat mineriadele, idei pe care le-a vehiculat o dreapta agresiva si nedemocratica, care cauta sa-l discrediteze pe Iliescu, care a fost, totusi - toata lumea o recunoaste - factorul de echilibru in toata aceasta perioada turmentata din tara. Asta este indecent din partea lui".
Satenii au profitat de venirea lui Iliescu, pentru a se plinge de traiul lor amarit si pentru a-i solicita sa ii ajute sa li se faca dreptate, sa primeasca pamintul la care au dreptul, sa li se mareasca pensiile, sa aiba apa potabila in comuna si multe altele. Acesta i-a ascultat pe toti spunindu-si pasurile, le-a zimbit, i-a asigurat ca este de partea lor, si le-a sugerat ca, daca vor s-o duca mai bine si sa li se rezolve macar o parte din probleme, sa-l voteze pe candidatul PSD.
Dupa intilnirea cu Iliescu, satenii au plecat surprinsi de cit de energic arata acesta, pentru virsta sa, iar liderii locali PSD, mai siguri de victorie in cursa pentru desemnarea primarului comunei Visani.
Precizam ca alaturi de fostul presedinte Iliescu s-au aflat ieri fosti si actuali parlamentari PSD de Braila: Daniela Bartos, Alin Teodorescu, Aurel Simionescu, Mihai Tudose, Viorel Balcan, precum si conducerea judeteana a organizatiei PSD. Nu lipsit de importanta este faptul ca maestru de ceremonii, pe intreg parcursul actiunii electorale, a fost fostul primar PSD de Visani, Neagu Caraman.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii