Mergi la conţinutul principal

Iohannis şi-a lansat autobiografia la Gaudeamus

Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, şi-a lansat, miercuri, la târgul de carte Gaudeamus de la Romexpo, cartea autobiografică "Pas cu pas", în prezenţa a peste 2.000 de oameni, multora dintre aceştia acordându-le autografe.
În prezentarea cărţii lui Iohannis au vorbit fostul senator PNL Cristian Ţopescu şi Grigore Arsene, directorul editurii Curtea Veche, care a menţionat că va exista o nouă ediţie completată cu momentul alegerii în funcţia de preşedinte al României.
La rândul său, Iohannis a menţionat că volumul autobiografic a fost scris pentru prezentarea candidaturii prezidenţiale. "Eu sunt obişnuit să intru şi în librării, şi în târguri de carte. De obicei se văd bine cărţile şi rar oamenii. Astăzi se văd bine oamenii şi sper şi cărţile. În mine veţi avea un preşedinte care încearcă să reconecteze cartea la om şi omul la carte, în special tânărul", a declarat Iohannis.
El a susţinut că, în opinia sa, "cultura ne salvează", acesta fiind motivul pentru care pune mare preţ pe cărţi.
"Nu am niciun moment senzaţional de relatat, după cum senzaţionalul nu cred că este foarte important în politică sau în abordarea politică atunci când vrei să te implici pentru comunitate. Departe de mine să dau cuiva lecţii prin intermediul acestei cărţi, cum nu mi-am propus nici să fie un mijloc de a transmite o reţetă a succesului. Nu există o reţetă a succesului alta decât cea spusă de Einstein: 99% transpiraţie şi 1% inspiraţie. De atunci nu s-a schimbat nimic", a mai declarat preşedintele ales.

Două ore de autografe

La finalul prezentării cărţii, el a acordat autografe, timp de peste două ore, celor aproape 2.000 de persoane, pe volumul autobiografic, primind la rândul său, din partea admiratorilor cărţi şi felicitări, iar o parte dintre cei care primit autograf de la Iohannis şi-au realizat şi fotografii cu acesta.
La standul Curtea Veche au fost vândute peste 4.000 de cărţi, fiind epuizat întregul stoc disponibil pentru ziua de miercuri.
Potrivit organizatorilor, Iohannis a consumat mina unui pix semnând autografe.

"Pas cu pas", cea mai vândută carte şi pe elefant.ro

Volumul autobiografic "Pas cu pas", de Klaus Iohannis, este cea mai căutată şi cumpărată carte în format digital de pe elefant.ro, de la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de acesta, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Astfel, săptămâna aceasta cartea lui Klaus Iohannis a intrat direct pe locul întâi în topul eBooks de pe elefant.ro, chiar dacă aceasta a fost disponibilă pentru cititori încă din 9 octombrie. Sute de exemplare au fost vândute în doar trei zile de la alegerea noului preşedinte.
Volumul autobiografic surprinde momentele cele mai importante din viaţa lui Klaus Iohannis, din copilărie până în momentul în care a ajuns să fie candidat la preşedinţia României.
"Cititorii au ales formatul digital al cărţii deoarece o pot citi imediat după ce au cumpărat-o online. Având la dispoziţie această modalitate rapidă, românii s-au grăbit să afle detalii despre viaţa lui Klaus Iohannis, atât din punct de vedere profesional, cât şi personal" , a declarat Dan Vidraşcu, chief executive officer (CEO) al elefant.ro.
Cartea "Pas cu pas" a fost disponibilă pe elefant.ro şi în format tipărit, stocurile epuizându-se foarte repede. "în cel mai scurt timp, aceasta va reintra în oferta elefant.ro", precizează Dan Vidraşcu.
În momentul de faţă, de pe elefant.ro volumul autobiografic "Pas cu pas" poate fi achiziţionat în format digital cureducere de 35%, respectiv la preţul de 7 lei.
În cele peste 200 de pagini ale volumului "Pas cu pas", lansat la editura Curtea Veche Publishing, Klaus Iohannis prezintă atât întâmplări din culise, cât şi momente mai puţin cunoscute din viaţa publică. Pentru prima dată, noul preşedinte al României vorbeşte deschis, într-un volum autobiografic, despre copilărie, adolescenţa, sora, soţia sa, despre studenţia la Cluj şi despre cariera în învăţământ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro