Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ioan Constantin Munteanu si Nicolae Grigore Marasanu, Cetateni de onoare ai orasului

Scriitorul Ioan Constantin Munteanu si poetul Nicolae Grigore Marasanu au primit din partea municipalitatii titlul de "Cetatean de onoare", in semn de pretuire si recunostinta pentru intreaga lor activitate literara depusa in slujba urbei. Momentul festiv dedicat acestui eveniment a fost gazduit, miercuri seara, de Biblioteca Judeteana "Panait Istrati". Dupa cuvintul de deschidere al directorului Bibliotecii, Rodica Draghici, viceprimarul Lucian Tilea a inminat celor doua personalitati amintite diplomele care certifica titlul de "Cetatean de onoare" si plachetele cu emblema orasului, in aplauzele invitatilor veniti sa asiste in numar mare la eveniment. Au participat remarcabili oameni de cultura ai orasului, profesori si elevi. Viceprimarul Lucian Tilea a precizat ca acest titlu reprezinta cea mai inalta distinctie care se poate acorda unei persoane de catre Consiliul Local al municipiului Braila si i-a felicitat pe cei doi scriitori pentru profesionalismul lor si deosebita daruire fata de orasul de la Dunare.

Cariere literare stralucite

Despre cei mai noi cetateni de onoare ai municipiului au vorbit prof. univ. dr. Ioan S. Carac, prozatorul si eseistul Dan Anghelescu si scriitorul buzoian Florentin Popescu. In privinta scriitorului si profesorului Ioan Constantin Munteanu, prof. univ. dr. Ioan S. Carac a remarcat ca activitatea sa de pina acum s-a desfasurat in paralel pe doua mari directii: pedagogica si literara. "Daca pedagogia a privit-o la inceput ca pe o datorie ce ulterior s-a transformat intr-o mare dragoste, activitatea literara a inceput-o ca pe o mare dragoste, ce cu timpul a luat forma datoriei fata de orasul natal. Constient fiind ca lumea exista prin grija fata de locurile si oamenii de aici, in volumele sale, Ioan Munteanu a incercat sa refaca gloria Brailei de altadata, sa reconstruiasca Braila valorificind patrimoniul sau de exceptie", a afirmat prof. univ. dr. Ioan S. Carac.
Momentul a continuat cu interventia prozatorului si eseistului Dan Anghelescu, care a facut mai multe aprecieri asupra activitatii literare a poetului Nicolae Grigore Marasanu numindu-l "om al unei adevarate opere poetice". Invitatul a amintit ca tocmai valoarea poeziei sale a determinat Asociatia Romana pentru Patrimoniu sa-i acorde Premiul de Excelenta pentru ansamblul operei si introducerea lumii Dunarii in poezia romaneasca. Scurte alocutiuni au rostit si scriitorul Florentin Popescu, care a tinut sa remarce lucrurile admirabile, dupa parerea sa, care se petrec in orasul nostru din punct de vedere cultural, si Marilena Niculescu, fostul director al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Braila.
Cartile publicate pina in prezent de catre cei doi scriitori, acum Cetateni de onoare ai Brailei, fac obiectul unei expozitii amplasate chiar in holul Bibliotecii Judetene putind fi urmarita de toti cititorii care frecventeaza institutia.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii