Skip to main content

Ioan Constantin Munteanu si Nicolae Grigore Marasanu, Cetateni de onoare ai orasului

Scriitorul Ioan Constantin Munteanu si poetul Nicolae Grigore Marasanu au primit din partea municipalitatii titlul de "Cetatean de onoare", in semn de pretuire si recunostinta pentru intreaga lor activitate literara depusa in slujba urbei. Momentul festiv dedicat acestui eveniment a fost gazduit, miercuri seara, de Biblioteca Judeteana "Panait Istrati". Dupa cuvintul de deschidere al directorului Bibliotecii, Rodica Draghici, viceprimarul Lucian Tilea a inminat celor doua personalitati amintite diplomele care certifica titlul de "Cetatean de onoare" si plachetele cu emblema orasului, in aplauzele invitatilor veniti sa asiste in numar mare la eveniment. Au participat remarcabili oameni de cultura ai orasului, profesori si elevi. Viceprimarul Lucian Tilea a precizat ca acest titlu reprezinta cea mai inalta distinctie care se poate acorda unei persoane de catre Consiliul Local al municipiului Braila si i-a felicitat pe cei doi scriitori pentru profesionalismul lor si deosebita daruire fata de orasul de la Dunare.

Cariere literare stralucite

Despre cei mai noi cetateni de onoare ai municipiului au vorbit prof. univ. dr. Ioan S. Carac, prozatorul si eseistul Dan Anghelescu si scriitorul buzoian Florentin Popescu. In privinta scriitorului si profesorului Ioan Constantin Munteanu, prof. univ. dr. Ioan S. Carac a remarcat ca activitatea sa de pina acum s-a desfasurat in paralel pe doua mari directii: pedagogica si literara. "Daca pedagogia a privit-o la inceput ca pe o datorie ce ulterior s-a transformat intr-o mare dragoste, activitatea literara a inceput-o ca pe o mare dragoste, ce cu timpul a luat forma datoriei fata de orasul natal. Constient fiind ca lumea exista prin grija fata de locurile si oamenii de aici, in volumele sale, Ioan Munteanu a incercat sa refaca gloria Brailei de altadata, sa reconstruiasca Braila valorificind patrimoniul sau de exceptie", a afirmat prof. univ. dr. Ioan S. Carac.
Momentul a continuat cu interventia prozatorului si eseistului Dan Anghelescu, care a facut mai multe aprecieri asupra activitatii literare a poetului Nicolae Grigore Marasanu numindu-l "om al unei adevarate opere poetice". Invitatul a amintit ca tocmai valoarea poeziei sale a determinat Asociatia Romana pentru Patrimoniu sa-i acorde Premiul de Excelenta pentru ansamblul operei si introducerea lumii Dunarii in poezia romaneasca. Scurte alocutiuni au rostit si scriitorul Florentin Popescu, care a tinut sa remarce lucrurile admirabile, dupa parerea sa, care se petrec in orasul nostru din punct de vedere cultural, si Marilena Niculescu, fostul director al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Braila.
Cartile publicate pina in prezent de catre cei doi scriitori, acum Cetateni de onoare ai Brailei, fac obiectul unei expozitii amplasate chiar in holul Bibliotecii Judetene putind fi urmarita de toti cititorii care frecventeaza institutia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu