Noua incercare de revigorare a fotbalului brailean pe bani publici stirneste unele nemultumiri in rindul politicienilor locali. Mai exact, consilierul judetean Catalin Boboc, care se numara de asemenea si printre actionarii minoritari ai clubului de fotbal, crede ca nu este chiar corect sa se foloseasca bani de la bugetul local pentru o astfel de activitate. Acesta mai spune ca, intr-adevar, in lipsa unor investitori cineva trebuie sa dea bani, insa crede ca investitorii sint pusi pe fuga de atitudinea presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, indirect actionarul majoritar al clubului prin firma "Concivia". "Noi sintem acum pusi din nou in situatia de a da bani din bugetul public pentru aceasta problema. Nu zic ca nu e un sport indragit de foarte multa lume, insa e foarte important de stiut cum se cheltuie banii. Si fostul primar Cibu a facut ceva investitii acolo si CJ Braila, chiar mai multe. Probabil tocmai de aceea presedintele CJ a devenit vocea care reprezinta acest fenomen, de fapt el e cel care l-a condus in ultimii ani, cu suisuri si coborisuri, mai mult coborisuri", a explicat Boboc. Acesta a mai precizat ca, din punctul sau de vedere, investitorii nu vin pentru ca Stancu nu le ofera nimic in schimb, nici macar o jumatate de actiune sau spatiu publicitar pe stadion: "Si eu sint actionar acolo, cu 0,01% probabil, dupa ce “Concivia” a fortat o majorare de capital social. E bine ca au amenajat acolo, sint printre putinii care au investit, dar noi, ceilalti actionari, nu am fost intrebati nimic. Acum “Concivia” are 99,99 % iar noi am ramas cu restul. Nu e nici o problema. Dar daca nimeni nu ne cheama, sa ne prezinte niste situatii... Nu am fost convocat la nici o sedinta de CA. De aici si lipsa de interes a investitorilor. De exemplu, eu am ajutat doi fotbalisti, cu cazare si masa, dupa ce Stancu i-a dat afara din vila Lacramioara pe motiv ca ii strica pe acolo. De parca ei se antrenau in camere. Asta a fost un sprijin pentru echipa si nu am fost si eu intrebat daca vreau o jumatate de actiune pentru asta sau o reclama pe stadion. Pai, cu o asemenea atitudine, normal ca nu e interes din partea investitorilor, daca nu li se ofera nimic in schimb. Si uite asa trebuie sa bagam bani publici, care ar putea fi folositi si la altceva", a punctat liberalul.
Asocierea cu clubul de fotbal ba e ilegala, ba e legala
Intrebati daca li se pare corect ca CLM si CJ sa sponsorizeze o societate comerciala, formula in care activeaza acum clubul de fotbal, liberalii s-au aratat de parere ca autoritatie locale ar trebui sa pastreze controlul asupra banilor, prin desemnarea a cite doi reprezentanti in CA al clubului. "Adevarul e ca fara bani nu se face nimic, dar corect ar fi fost ca din CA sa faca parte si cite doi consilieri, atit de la municipiu cit si de la judet, care sa faca periodic dari de seama publice despre cum sint cheltuiti banii", a declarat Vasile Varga.
Singurul care s-a aratat de alta parere a fost ex- primarul, Constantin Cibu, care traia cu impresia ca a votat saptamina trecuta asocierea dintre CLM si clubul de fotbal, nu intre CLM si SC Clubul de Fotbal Braila SA. In ciuda incercarii tuturor celor prezenti la conferinta de a-i explica ca a votat asocierea cu o societate comerciala si ca toata lumea a fost de acord, Cibu a insistat sa afirme ca asa ceva ar fi nelegal si ca s-a facut o greseala. Intr-un final, dupa un telefon dat catre o persoana care se pare ca l-a lamurit, Cibu a revenit spunind ca, intr-adevar, s-a facut asocierea cu o SC, dar numai pentru anumite activitati si ca s-a gasit o formula legala.
Impaciuitor, Vasile Varga a incercat sa salveze aparentele, comentind: "Ei, cind vor aparea si alti investitori se vor mai schimba lucrurile. Cert e ca daca nu exista ajutorul CJ si CLM, nu se facea nimic. Cu acesti bani, activitatea se va revigora. Eu cred ca fotbalul poate aduce bani, dar numai prin aceasta asociere".