Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Investitii de 9 milioane euro in "Aker Braila"

Conducerea "Aker Braila" a anuntat ca deruleaza un amplu program investitional multianual pentru implementarea caruia actionarul majoritar a alocat circa 20 milioane euro. Numai in acest an, societatea va investi aproximativ 9 milioane euro in construirea unei hale de productie, precum si in reamenajarea, extinderea sau modernizarea activelor imobilizate existente. In plus va fi realizata o linie completa de tubulatura cu intreg fluxul de productie aferent, numai acest reper investitional cifrindu-se la circa 1 milion euro. "Prin implementarea acestui program investitional, cel mai mare din punct de vedere al cuantumului sumelor alocate, se urmareste cresterea capacitatii de productie precum si alinierea la standardele internationale in domeniu", a declarat directorul de Resurse Umane al SC "Aker Braila", Ove Sundnes, in cadrul unei conferinte de presa, adaugind ca banii necesari pentru investitii vor veni din aportul suplimentar de capital adus de catre actionarul majoritar prin recentele majorari de capital, precum si din credite. In plus sursa citata a subliniat ca o atentie deosebita se va acorda in cadrul programului investitional si capitolului Sanatate si Securitate in Munca, unde vor alocate sume importante de bani cu scopul inlocuirii complete a retelei de gaze, realizarea unei retele noi pentru sistemul electric din santier, precum si renovarea macaralelor din santier.
In ceea ce priveste politica de personal, Ove Sundnes a precizat ca in ultima perioada numarul salariatilor santierului a crescut continuu, acelasi trend urmarindu-se si pentru anii urmatori. "Speram sa crestem numarul de angajati cu circa 100 de persoane anual. Intii de toate trebuie totusi sa acoperim si locurile de munca ce vor ramine vacante ca urmare a plecarilor de personal pe cale naturala prin pensionari sau transferuri. In total, apreciez ca numarul de salariati va creste anual cu peste 200 de persoane" a incheiat sursa citata.
Important de mentionat este ca in anul in curs urmeaza a fi livrate beneficiarilor contractanti nu mai putin de 14 nave dintre care trei complet armate. Comparativ cu portofoliul de comenzi din anii 2004 si 2003, cind au fost construite cite 9 corpuri de nava, in acest an pe linga cele 3 nave complet echipate, corpurile de nava au grad mult mai ridicat de echipare de la 40% pina la 70%, ceea ce presupune un efort mult mai mare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii