Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inundarea Insulei Mari ar provoca pagube incomensurabile

Presedintele PD Braila, deputatul Horia Vasioiu, respinge total ideea inundarii controlate a Insulei Mari a Brailei. Acesta a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, in cazul in care cineva ar fi destul de inconstient sa ia o asemenea decizie, pierderile ar fi incomensurabile: "Nu vad cu ochi buni inundarea Insulei Mari si nu cred ca exista vreo persoana in tara asta care sa doreasca sa faca asa ceva. Inundarea Insulei Mari ar insemna pagube incomensurabile. In afara de faptul ca sint citeva mii de oameni in Insula, acolo sint sute de mii de animale, sint ferme agricole, sint utilaje cu o valoare foarte mare, este agricultura care s-a facut acolo. Nu isi poate nimeni permite un asemenea risc. Cred ca propunerea a fost facuta in necunostinta de cauza".
Acesta a adaugat ca, daca se doreste neaparat sa se inunde ceva in judetul nostru, atunci s-ar putea opta pentru fostele orazerii de la Gropeni si Stancuta. De aceeasi parere s-a aratat si consilierul judetean PD Mario Da'ros, care a tinut sa precizeze, ca, daca intr-adevar s-ar inunda acum Insula, atunci pentru a mai putea practica agricultura acolo ar trebui sa se pompeze apa timp de ani buni: "In Insula ar intra cam 7,5 milioane de metri cubi si ca sa se revina la ce era Insula, ar insemna ani buni de pompare. In afara de utilajele agricole, exista acolo un sistem de irigat care astazi valoreaza miliarde de dolari. Deci paguba ar fi inimaginabil de mare si nici nu s-ar potoli Dunarea. Insula Mare ar prelua apa si ar usura situatia in aval de Braila, nu in amonte".
In ceea ce priveste situatia din municipiu, Horia Vasiou s-a aratat de parere ca autoritatile au actionat asa cum trebuie. Mai mult, acesta a precizat ca, la debitul pe care l-a avut Dunarea, chiar daca s-ar fi pus saci de nisip pe faleza, tot nu s-ar fi rezolvat nimic: "Cred ca municipalitatea are destui specialisti. Daca trebuiau pusi saci de nisip sau nu, in mod sigur exista specialisti care ar putea spune clar acest lucru. Oricum, in municipiu nu poate ajunge, iar la faleza nu are ce strica. Nu cred ca s-ar fi rezolvat problema daca s-ar fi pus citiva saci de nisip".
Intrebat cum comenteaza faptul ca ministrul Mediului, Sulfina Barbu, s-a aratat in mai multe rinduri nemultumita de prestatia prefectului de Braila, care a trimis la centru date nereactualizate sau care nu a iesit in teren destul, deputatul PD a declarat: "Nu stiu ce a facut prefectul, ca nu m-a interesat acest lucru. Eu personal l-am vazut in cizme de cauciuc si haine de ploaie venind de pe teren, dar acum nu am de unde sa stiu ce a facut in tot acest timp. Pot sa spun insa ca subprefectul fost democrat, Dumitru Popa, a umblat in aceste zile de dimineata si pina noaptea, m-a tinut in permanenta la curent, ultimele informatii mi le dadea la 11 noaptea, cind ajungea in oras. Sa speram ca virful viiturii, care va ajunge la acest sfirsit de saptamina in Braila, nu va face pagube foarte mari".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii