Mergi la conţinutul principal

"Introducere in Ajax"

Ieri, la Casa Corpului Didactic a fost prezentat volumul semnat de profesorul brailean Traian Anghel, "Introducere in Ajax", tiparit la editura "Polirom". Au fost prezenti profesori de informatica si directori din unitatile de invatamint liceal din Braila.
Ajax reprezinta o tehnica bazata pe comunicarea asincrona dintre clientul si serverul web, prin care o serie de tehnologii sint utilizate impreuna in scopul maririi interactivitatii aplicatiilor web. Autorul, prof. Traian Anghel, considera ca lucrarea ofera cititorilor cu un nivel mediu de pregatire in domeniul programarii web o initiere completa in Ajax.
In introducerea prezentarii realizate de profesorul Traian Anghel, acesta a explicat caracteristicile aplicatiei, a descris un web clasic si noul web (2.0) si a vorbit despre ce este Ajax. Apoi a fost prezentata cartea, scopul acesteia si faptul ca se adreseaza elevilor si profesorilor de liceu, studentilor din primii ani de la facultatile de informatica, autodidactilor si dezvoltatorilor web. Au mai fost prezentate publicului alte lucrari din domeniu editate la "Polirom" si s-a discutat despre miscarea Floss, eLiberatica si Studii tehnologice Open Source in liceu, intre deziderat si realitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu