Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Introducere in Ajax"

Ieri, la Casa Corpului Didactic a fost prezentat volumul semnat de profesorul brailean Traian Anghel, "Introducere in Ajax", tiparit la editura "Polirom". Au fost prezenti profesori de informatica si directori din unitatile de invatamint liceal din Braila.
Ajax reprezinta o tehnica bazata pe comunicarea asincrona dintre clientul si serverul web, prin care o serie de tehnologii sint utilizate impreuna in scopul maririi interactivitatii aplicatiilor web. Autorul, prof. Traian Anghel, considera ca lucrarea ofera cititorilor cu un nivel mediu de pregatire in domeniul programarii web o initiere completa in Ajax.
In introducerea prezentarii realizate de profesorul Traian Anghel, acesta a explicat caracteristicile aplicatiei, a descris un web clasic si noul web (2.0) si a vorbit despre ce este Ajax. Apoi a fost prezentata cartea, scopul acesteia si faptul ca se adreseaza elevilor si profesorilor de liceu, studentilor din primii ani de la facultatile de informatica, autodidactilor si dezvoltatorilor web. Au mai fost prezentate publicului alte lucrari din domeniu editate la "Polirom" si s-a discutat despre miscarea Floss, eLiberatica si Studii tehnologice Open Source in liceu, intre deziderat si realitate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii