Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intrebarea de azi: "Care credeti ca este starea in care se afla invatamintul brailean in acest moment?"

Balan Liviu, clasa a XI-a - "Invatamintul brailean...este considerat de majoritatea tinerilor un sistem conceput pe baza exagerata a materiilor unde elevul trebuie sa aiba mai multe cunostinte despre obiectul respectiv... decit sa puna in practica ceea ce a invatat. Sistemul trebuie restructurat prin a ne pregati mai mult pentru viata care ne asteapta si va trebui sa ofere locuri cit mai multe... centre... in care sa putem acumula experienta pentru domeniul respectiv".
Pirlitu Raluca, clasa a IX-a - "Din punctul meu de vedere e ok, doar ca mai sint si citeva cazuri speciale: sint profesori care primesc mai multi bani decit ceilalti, doar pentru ca unii elevi nu invata destul de mult pentu a trece clasa. Nu cunosc cazuri, dar sint sigura ca exista si la noi in Braila..."
Budeanu Ionut Alexandru, clasa a IX-a - "Invatamintul brailean e total nelalocul lui ... scolile sint locuri de distractie ... nicidecum de invatat ... copiii sint vandali .... isi bat joc de profesori, iar aspectul scolilor e groaznic..."
Lazaroiu Paula, clasa a IX-a - ''Prea multe ore si prea multe materii, deci un program incarcat, care nu ne lasa timp sa mai facem si altele, teorie, teorie si nici un fel de practica .... nici un profesor nu ne duce si pe noi sa vedem diverse chestii in amanunt din orasul nostru .... nu exista cursuri de specializare in domenii banale .... precum acordarea primului ajutor ... chestii utile".
Surdu Ionut, clasa a XI-a - "Cred ca in Occident ceea ce nu reuseste sa modeleze scoala, modeleaza societatea ... in Romania, ceea ce modeleaza scoala, strica societatea. Mai exista si un alt aspect. Ce poate face un elev care ar dori sa urmeze o facultate gen teatru, arhitectura, arte plastice, etc .. elev ce are talent, dar care se afla intr-o situatie financiara precara? Si daca sa presupunem ca reuseste sa intre prin forte proprii .. cine il ajuta sa isi continue studiile? Statul in nici un caz".

Intrebarea pentru editia viitoare: "Crezi ca iti poti face un viitor in Braila?"
Asteptam raspunsurile si opiniile voastre la adresa de e-mail obiectiv_junior@yahoo.com , cu mentiunea pentru "Ce mai fac tinerii din Braila?", impreuna cu datele voastre personale (nume, prenume, virsta, anul de studiu).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii