Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intrarile si iesirile de marfuri au fost sistate in perimetrul 3 al Zonei Libere Braila

Conducerea Zonei Libere Braila a anuntat ca isi va continua activitatea chiar daca drumul de acces spre sediul unitatii este blocat de apele revarsate ale Dunarii care depasesc jumatate de metru in zona. "Personalul este adus la serviciu cu masini speciale si cu barca pentru ca activitatea unitatii trebuie derulata in continuare chiar daca este un caz de forta majora" ne-a declarat directorul AZL Braila, Radu Petrescu, subliniind ca probleme din cauza nivelului crescut al apelor sint doar in zona perimetrului 3 in care isi deruleaza activitatea circa 27 de agenti economici care au incheiat contracte de concesionare sau inchiriere in acest perimetru. "La acest moment, nu pot fi inaintate estimari in ceea ce priveste pierderile provocate de calamitate. Cert este ca eventuale pierderi sint generate de sistarea activitatii in acest perimetru pentru ca, la acest moment, intrarile si iesirile de marfuri sint sistate. Dar cred ca toti agentii economici din perimetru isi vor anunta partenerii cu privire la instituirea situatiei de forta majora. In ceea ce ne priveste, pierderile vor proveni din efectuarea unor cheltuieli pentru scoaterea apei din claririle inundate care ne apartin, precum si din reabilitarea punctului de control al perimetrului care a fost inundat", a mai spus sursa citata.
Reamintim ca la inceputul acestei saptamini in perimetrul 3 al Zonei Libere, din cauza infiltratiilor, apa a depasit o jumatate de metru, iar in cladirea care adaposteste sediul institutiei, precum si al altor firme, aceasta avea peste un metru. Luni dimineata, calculatoarele si documentele importante ale AZL Braila au fost scoase si transportate cu barca, la mal, pentru a fi protejate, actiune pentru derularea careia s-a apelat la barci si la un camion adus
de armata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii