Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intr-adevar, am trait SOVad si pe asta!

Obisnuiesc sa citesc "Academia Catavencu". De vreo 3 saptamani au facut-o 25.000 de lei, asa, pe sestache. Nu-i rea revista, dar nici nu pot sa zic ca ma da pe spate. Am gasit texte slabe cu duiumul. In ziua de azi insa este trendy, adica de bon ton, sa te dai cititor de "Catavencu". Vezi, Doamne, numai elitele rasfoiesc acest ziar. Sa trecem insa peste asta si sa revenim la "marea" tranzactie care, vorba aia, a explodat marti in mass media: Vintu a cumparat trustul "Catavencu", adica a luat si Radio Guerrilla, si "Cotidianul", si "Idei in Dialog" si tot ce mai era pe inventar. Am auzit diverse comentarii, de fapt lamentari jenante, cum ca a cazut si ultimul bastion din presa romaneasca. Cum adica ultimul bastion? Sa inteleg ca celelalte ziare si reviste din tara asta sint degeaba? Bun, si-atunci cum ramane cu procentul ala imens din sondaje din care reiese ca romanii au incredere in presa? Vedeti-va de treaba, "Catavencu" era si este o intreprindere ca oricare alta, in care interesele economice de grup primeaza ca peste tot. S-a vehiculat ideea ca dupa ce a incaput pe mina lui SOV, revista se va muia, ca sa zic asa. E gresita aceasta ipoteza. Mai degraba cred ca prin aceasta miscare, SOV incearca sa-si spele imaginea de ins chitit pe japca si combinatii paguboase pentru altii. Peste citiva ani, o sa-l vedem pe SOV cum va aparea la televizor si va incerca sa ne convinga ca este un om corect, care nu s-a folosit de propriile ziare si posturi tv pentru a face jocurile politice unora sau altora, adica lui. Va incerca sa distanteze cit mai mult imaginea sa de cea a FNI. Si s-ar putea sa si reuseasca. Ce vor face insa baietii de la "Catavencu", acum ca tot au ramas fara actiuni? Pai, asta vreau sa vad si eu in continuare. Pina atunci insa, iata ce faceau acum doua saptamani lucratorii de la aceasta revista. Iata cum spalau ei podelele din redactie cu SOV, culmea, chiar la rubrica "Tupeu 2006": "...Vintu va pleca sau, mai exact, va ramane acasa, in fata televizorului, sa numere Banii Channel (este vorba despre postul tv Money Channel - n.n.) pe care l-a lansat de curind in dispretul general adresat societatii si pagubitilor la smecheria FNI. Tupeul pe fata se plateste insa bine: in curind, cei mai scrobiti analisti economici vor sustine ca Vintu e misto, numai pentru ca, la sfirsitul lunii, se vor umple de Money Channel. Si uite-asa, Vintosul va ramine liber pe fata. Ar fi momentul sa se lanseze atunci Vamfacutpefatafraierilor Channel, cu program non-stop".
De-a dreptul remarcabila premonitia redactorului care a scris aceste rinduri in "Catavencu". Acum, dupa tranzactia cu Vintu, ar fi cazul ca baietii sa-si asume acest "Vamfacutpefatafraierilor" si sa-l scrie corect, adica "V-am facut pe fata, fraierilor", cum ar zice SOV tragind din trabuc.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii