"Intrarea in vigoare a “Noului pachet legislativ de igiena”, la data de 1 octombrie 2006, aduce noi reglementari in domeniul igienei produselor alimentare. Acestea se refera la implementarea sistemului HACCP (Analiza Riscurilor/Punctele Critice de Control) in industria alimentara, la cerintele generale si specifice de igiena si la noile obligatii care vor reveni operatorilor din industria alimentara si autoritatilor competente. De aceea, dupa cele 2 zile de seminar, fiecare judet va raporta situatia actuala din sectorul alimentar, progresele inregistrate in ultimele luni. Cind ne vom intoarce de la Sinaia vom sti exact ce societati brailene din sectorul alimentar isi vor continua activitatea si care vor fi inchise definitiv", a precizat Nita Caragata.
Pe linga dezbateri pe teme specifice, expertii europeni vor prezenta si modul in care au fost implementate aceste reglementari in state membre ale Uniunii Europene, precum Belgia, Marea Britanie, Olanda, Danemarca si Germania.
Alaturi de specialistii ANSVSA, la seminar participa si reprezentanti ai patronatelor si operatorilor din industria alimentara.