Mergi la conţinutul principal

Interlopii din Varsatura au pichetat Tribunalul

Zeci de membri ai gruparii conduse de "Romica Catali" au fost prezenti, ieri, la Palatul de Justitie, la procesul atacului din toamna anului trecut care i-a vizat pe cei din clanul Buricea. Tribunalul a fost ticsit cu jandarmi, iar in vecinatatea cladirii se aflau camuflate vehicule ale fortelor de ordine, gata sa intervina in orice moment. Au fost prezenti in sala de judecata toti inculpatii, in frunte cu "Catali" si "Adi" Balan, mai putin Eugen Grozea zis "Ceausescu" si Gigel Beschea, indivizi dati in urmarire generala, care sint, probabil, fugiti peste granita. Din pacate, desi au fost martori de audiat, presedintele completului de judecata a fost nevoit sa amine din nou procesul, de data aceasta pentru finele lunii august, pentru ca unul dintre aparatori este plecat in concediu de odihna, avind cerere depusa la dosar. La termenele anterioare, au fost audiati inculpatii prezenti si s-au administrat probe. Cum era de asteptat, "Romica" si "tovarasii" lui nu au recunoscut savirsirea vreunei infractiuni, cu atit mai putin pe aceea de distrugere.
De mai bine de trei ani, spun anchetatorii, gruparea condusa de Radu Bogateanu, zis "Romica Catali", se afla in "razboi total" cu cea din Radu Negru, condusa de fratii Costica si Ghita Buricea. La numai o zi dupa liberarea sa din Arestul IPJ, in noiembrie 2006, "Romica" a fost trimis in judecata sub trei capete de acuzare: tulburarea grava a linistii si ordinii publice, distrugere (cinci infractiuni) si port ilegal de arma alba. Impreuna cu el, au mai fost deferiti justitiei Adrian Balan, zis "Adi", Eugen Grozea, zis "Ceausescu", Costin Caluda, Nicolae Patrascu, Valentin Prisaca, Gigel Beschea, Angelin Ciurea, Cristian Doda si Gabriel Chioreanu. Sase minori cercetati in aceeasi cauza, au fost scosi de sub urmarire penala, dar vor fi audiati pentru "favorizarea infractorului". Cercetarile au fost disjunse in cazul a inca doi indivizi, Sorin Lazar si Ionut Ranete, participanti la atac, deferiti justitiei zilele trecute. In dosarul "Varsatura" au fost audiati nu mai putin de 45 de martori, plus un martor sub acoperire. La ora actuala, Bogateanu si Chioreanu mai sint cercetati de oamenii legii din Valcea, respectiv Prahova, pentru fals in inscrisuri, intrucit s-au folosit de cite un proces-verbal fictiv, ca sa demonstreze ca nu s-au aflat in municipiul Braila, in ziua atacului.
Potrivit acuzarii, in 4 octombrie 2006, ora 22.00, Radu Bogateanu impreuna cu ceilalti inculpati, inarmati cu bite si rangi, au purces in cartierul Radu Negru - Mogador, la blocul T, unde locuieste familia fratilor Buricea, in scop de razbunare. Ei au aruncat cu pietre in geamurile apartamentului, facindu-le tandari, o parte din "proiectile" ajungind si la apartamentele invecinate. De asemenea, atacatorii au distrus doua autoturisme de lux parcate in curtea interioara a blocului T, ai caror proprietari se aflau in acel moment acasa la familia Buricea. In timpul atacului, scandalagiii "au proferat amenintari si expresii jignitoare la adresa fratilor Buricea", tulburind grav linistea si ordinea publica, se mai precizeaza in dosarul penal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu