Mergi la conţinutul principal

Interes scăzut pentru prinderea Crucii de Bobotează

• ieri, în prima zi de înscriere, niciun brăilean nu s-a prezentat la Primărie pentru a se înscrie în cursă • din câte se pare, tinerii care se înscriau în mod constant pentru ceremonia recuperării crucii din apele reci ale Dunării se află acum la muncă în străinătate, iar alţi curajoşi nu prea se mai găsesc pentru a le lua locul

 

Tradiţionala ceremonie de recuperare a crucii din apele reci ale Dunării, în ziua de Bobotează, ar putea fi în pericol de anulare anul acesta, din cauza interesului scăzut al potenţialilor participanţi. Primăria a anunţat că brăilenii care doresc să participe la ceremonial se pot înscrie în zilele de 3 şi 4 ianuarie. Aceştia trebuie să prezinte, obligatoriu, certificatul medical cu analize actualizate, în principal diagrama EKG, pentru a dovedi că nu suferă de afecţiuni cardiace.

Ieri, joi, 3 ianuarie, nu s-a prezentat niciun doritor la Primărie. Asta în condiţiile în care, anii trecuţi, aproape toţi cei interesaţi veneau să se înscrie încă din prima zi. Din câte se pare, mulţi dintre tinerii care participau în mod constant la tradiţionala întrecere de Bobotează se află în prezent la muncă în străinătate. Acest lucru a devenit evident încă de anul trecut. Astfel, dacă la Boboteaza din 2016 au participat 8 concurenţi, la cea din 2018 au mai fost doar 3 curajoşi înscrişi în cursă. După cum se ştie, ceremonia din 2017 a fost anulată din cauza viscolului puternic din data de 6 ianuarie.

“Sperăm să vină, totuşi, şi în acest an măcar unul sau doi tineri. Dacă va fi necesar, înscrierile se vor prelungi până sâmbătă, 5 ianuarie. Important este să aibă cine să sară după cruce”, ne-a declarat Mircea Berbec, reprezentantul Primăriei care se ocupă de înscrierile pentru Bobotează. Astăzi, 4 ianuarie, doritorii sunt aşteptaţi la Primărie, camera 34, până la ora 16.30.

În data de 6 ianuarie, programul se va desfăşura ca de obicei: la ora 8.00 va începe slujba de Bobotează, la Catedrală. În jurul orei 10.45 va porni procesiunea către faleza Dunării, pe traseul Bariera Călăraşilor - Esplanadă. Între 11.15 şi 12.00 va fi oficiată, de către un sobor de preoţi condus de ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, slujba de sfinţire a apei, iar la ora 12.00 este programat momentul aruncării şi prinderii crucii în Dunăre.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro