"Instrumente Web 2.0 utilizate in educatie" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Instrumente Web 2.0 utilizate in educatie"

De curand a aparut la editura "Albastra" din Cluj Napoca lucrarea profesorului Traian Anghel de la Grupul Scolar "Saligny", "Instrumente Web 2.0 utilizate in educatie". Cartea se adreseaza In primul rand cadrelor didactice din Invatamantul preuniversitar, interesate de noile modalitati de predare, Invatare si evaluare aparute odata cu evolutia recenta a Web-ului. De asemenea, lucrarea poate fi utilizata si de cadrele didactice din Invatamantul universitar, precum si de catre studenti. Volumul poate fi util si autodidactilor, tuturor celor interesati de evolutiile Inregistrate In ultimii ani In domeniul Internetului, In general si al Web-ului, In particular. In cele 261 de pagini sunt prezentate cititorilor o serie de tehnologii si instrumente online, reunite sub termenul generic Web 2.0, identificand - In particular - beneficiile pe care care le poate avea sistemul educational prin utilizarea acestora. De asemenea, lucrarea ofera cititorilor posibilitatea de a Intelege si folosi In contextul corect termeni specifici noului Web: blog, microblog, wiki, fluxuri de stiri, sisteme de bookmarking colaborativ, retele sociale etc. Se doreste ca lucrarea sa dezvolte receptivitatea utilizatorilor la actualele evolutii rapide ale Web-ului, pentru ca acestia sa-si Invinga eventualele prejudecati si "frica" de schimbare. Informatii despre paginile Web1.0 sunt oferite in primul capitol, in cel de-al doilea cititorul este familiarizat cu web2.0, iar in capitolul al treilea sunt tratate implicatiile sociale ale utilizarii internetului. Apoi, profesorul Traian Anghel a mentionat cateva elemente necesare utilizarii Web2.0 in educatie si dificultatile folosirii acestuia, in capitolul cinci se discuta despre marcarea sociala a resurselor, iar in capitolul sase despre informare, documentare si colectarea datelor. Capitolul opt este dedicat crearii, publicarii si partajarii continutului, iar in capitolul opt se vorbeste despre managementul resurselor educationale. Ultimele doua capitole trateaza subiectul blogurilor, microblogurilor si instrumentelor de colaborare on line.
Traian Anghel este profesor la Grupul Scolar Industrial "Anghel Saligny" si are gradul didactic I. Este absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti si al cursului postuniversitar de specializare in informatica al Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati. A mai publicat: "Pagini Web dinamice. Introducere in programarea Web pentru server" - Editura Scorpion, Galati, 2002, "Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind XHTML, PHP si MySQL - Editura Polirom, Iasi, 2005, "Programarea in PHP. Ghid practic" - Editura Polirom, Iasi, 2005, "Programarea in PHP II. Generarea de continut multimedia" - Editura Polirom, Iasi, 2006, "Introducere in AJAX" - Editura Polirom, Iasi, 2006, "Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind PHP si AJAX" - Editura EduSoft, Bacau, 2007. Domeniul sau preferat de cercetare este cel al programarii Web pentru server si client.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro