Mergi la conţinutul principal

Instructorul auto nu scapă de arestul la domiciliu

la ședința din 20 septembrie, magistrații Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului la domiciliu față de inculpatul Dârnea Gigi, instructorul auto cercetat pentru infracțiunea de trafic de influență • la jumătatea lunii iunie, inculpatul a primit o sumă de bani de la o tânără, sub promisiunea că o va ajuta la obținerea permisului auto, iar procurorii și organele de poliție ale Direcției Anticorupție l-au prins în flagrant

 

Instructorul auto acuzat că a luat bani de la o cursantă pentru a o ajuta să treacă de proba traseu pentru obținerea permisului de conducere nu scapă de arestul la domiciliu. Oricum, instructorul Dârnea Gigi a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de trafic de influență, iar la data de 19 septembrie judecătorii au constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. După cum se arată pe site-ul Tribunalului Brăila, s-a constatat legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul Dârnea Gigi pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (3 acte materiale – fapte comise împreună cu suspecții N. I. și C. C. și martora D. C.) și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La ședința din 20 septembrie, instanța a menținut măsura arestului la domiciliu luată față de inculpatul Dârnea Gigi. Se impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul de domiciliu, fără permisiunea judecătorului. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are unele obligații. Supravegherea respectării de către inculpat a obligațiilor ce-i revin pe durata arestului la domiciliu va fi realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Biroul Supravegheri Judiciare.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul, în calitate de instructor auto, a solicitat o sumă de bani unei persoane de sex feminin, pentru a o ajuta să promoveze proba de traseu în vederea obținerii permisului de conducere, respectiv pentru a interveni pe lângă funcționarii publici din cadrul SPRCIV Brăila, lâsând impresia că are influență pentru a-i determina pe aceștia să o promoveze la proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere auto, probă pe care aceasta din urmă să o susțină în perioada imediat următoare. “Pentru a-I întări convingerea că inculpatul are asupra funcționarilor publici influența necesară pentru a-i determina să acționize în scopul anterior menționat, i-a transmis persoanei de sex feminin faptul că o va înscrie personal la proba de traseu, iar banii solicitați vor merge mai departe. În data de 15.06.2023, inculpatul a primit suma de bani solicitată de la martora denunțătoare. Acțiunea de prindere în flagrant prevăzută de lege a fost efectuată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila și de organele de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Brăila, inculpatul fiind depistat după ce a primit suma de bani”, au stabilit procurorii.

În data de 15 iunie, procurorii au dispus reținerea inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, acesta fiind apoi prezentat Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă, care a fost respinsă. Instructorul a fost trimis în arest la domiciliu.

Potrivit datelor din motivarea instanței care a dispus arest la domiciliu față de inculpat, conform procesului-verbal întocmit în acest sens, suspectul a fost prins în flagrant după ce a primit suma de 300 euro, compusă din șase bancnote având cupiura de 50 euro, de la martora denunțătoare, cu scopul de a-și trafica influența pe lângă polițiști din cadrul SPRCIV Brăila, promițându-i acesteia să îi va determina să o promoveze la proba practică de obținere a permisului de conducere auto.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro