Mergi la conţinutul principal

Instructaj in alegerea viitoarei profesii

Ieri, in amfiteatrul Colegiului National "Gh. M. Murgoci" s-a desfasurat cea de-a treia editie a proiectului "Busola profesiei".
Obiectivele proiectului constau in schimbul de informatii intre generatia afirmata, consacrata si tinara generatie, in vederea integrarii tinerilor in societate si motivarea alegerii viitoarei profesii. De asemenea se doreste stimularea serviciului de voluntariat in domeniul social, de invatamint, precum si in protectia mediului.
Invitati sa vorbeasca despre avantajele si dezavantajele profesiei lor au fost Bogdan Crita - director al sucursalei Braila "Unicredit Tiriac", Viorel Iordache - reprezentant al Politiei Municipiului Braila, Olga Condrat - inspector de specialitate, psiholog in cadrul Centrului Antidrog Braila, Sorin Enache - conf. univ. dr. in cadrul Universitatii "Constantin Brincoveanu", Margareta Gheorghe - ofiter la biroul de recrutare-informare ce functioneaza in cadrul Centrului Militar Zonal Braila, Marcela Udrea de la Centrul Antidrog Braila si Lucian Anghel, de la Unitatea Militara 01297 Braila.
Directorul "Unicredit Tiriac" si-a prezentat pe scurt CV-ul si le-a vorbit elevilor despre avatajele si dezavantajele unui job intr-o banca: "Sint absolvent al acestui liceu. Am prins revolutia in acest liceu, noi am dat jos tablourile cu Ceausescu de pe acesti pereti. Am facut multe prostii, dar in limitele normale ale virstei. Am absolvit Managementul, iar in urma cu doi ani am ajuns director la sucursala din Braila a Bancii Unicredit Tiriac", De asemenea, conf. univ. dr. Sorin Enache a absolvit Liceul "Gh. M. Murgoci", profil Matematica Fizica. Si-a amintit cu nostalgie de anii petrecuti in studentie si in liceu, apoi le-a vorbit celor prezenti despre job-ul sau.
Moderatorul intilnirii a fost Nicu Pascu, consilier in cadrul Directiei Judetene pentru Tineret (DJT)
Proiectului "Busola profesiei" este organizat de DJT si Colegiul "Gh. M. Murgoci".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu