Mergi la conţinutul principal

Instalaţii de joacă noi pentru câteva părculeţe din Brăila

• o parte dintre echipamente au fost montate deja, dar cele mai multe vor fi livrate la sfârşitul acestei săptămâni • Primăria nu a renunţat nici la ideea de a amenaja în această toamnă câteva zone unde brăilenii iubitori ai sportului să poată face exerciţii fizice

 

Chiar dacă suntem la jumătatea toamnei, iar vremea a început deja să se răcească, Primăria Brăila nu renunţă la intenţia de a amenaja, până la sfârşitul acestui an, câteva zone unde brăilenii să poată face fitness, acesta fiind unul dintre proiectele pe care primarul Mariaqn Dragomir şi l-a asumat în campania electorală. Mai exact, în spaţiile respective vor fi montate câteva instalaţii pentru exerciţii fizice, care se vor afla gratuit la dispoziţia celor interesaţi să facă mişcare. Astfel de aparate vor fi amplasate într-un spaţiu special amenajat din Parcul Monument, în Grădina Mare şi în zona ANL Brăiliţa.

Potrivit primarului Marian Dragomir, zonele pentru fitness vor fi gata până în prima parte a lunii noiembrie. Primăria are prevăzut un buget de circa 250.000 lei pentru instalarea echipamentelor sportive şi pentru amenajarea corespunzătoare a spaţiilor unde vor fi amplasate acestea, prin montarea unor covoare dintr-un material special, din gumă.

Pe lângă spaţiile pentru fitness, Primăria intenţionează să completeze echipamentele de joacă existente în câteva părculeţe pentru copii de pe raza municipiului. În limita unui buget de 100.000 lei, vor fi montate instalaţii moderne, sub formă de elicoptere sau corăbii. Deja, un astfel de elicopter a fost montat în locul de joacă de lângă blocurile B23, B24, B26 şi B19, din Ansamblul Buzăului. La mijlocul lunii septembrie, locatarii blocurilor respective au schimbat înfăţişarea parcării din zonă, pictând pe pavaj motive tradiţionale româneşti. La vremea respectivă, primarul Dragomir le-a mulţumit pentru iniţiativa lor inedită şi le-a promis că va amenaja în apropiere un loc de joacă modern. Conform promisiunii, acolo a fost amplasată o primă instalaţie de joacă sub formă de elicopter, urmând să fie aduse şi alte echipamente similare. Astfel de instalaţii de joacă vor fi montate, însă, şi în alte parcuri pentru copii, din cartierele Viziru, Hipodrom, Obor, Chercea şi Vidin. “La sfârşitul acestei săptămâni vor fi livrate echipamentele şi va începe montarea lor”, ne-a informat, ieri, primarul Dragomir.

Edilul-şef a ţinut să precizeze că, pe parcursul anului viitor, vor fi completate cu instalaţii de joacă moderne toate parcurile pentru copii de pe raza municipiului, urmând să fie înfiinţate şi câteva parcuri noi, în cartiere precum ANL Apollo, ANL Lacu Dulce, Chercea sau în zona Gării.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro