Mergi la conţinutul principal

Inspectorii de munca au dejucat gaselnita subcontractorilor de pe platforma santierului naval

In cadrul unei actiuni a inspectorilor de munca au fost descoperite nu mai putin de 22 de cazuri de persoane care munceau fara forme legale la 9 societati care au subcontractate lucrari cu SC "Aker Braila" SA. Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) a aplicat amenzi de 33.000 de lei in cazul celor 9 agenti economici depistati ca foloseau la munca persoane fara a le intocmi documentatia de angajare solicitata de legislatia in domeniu. Cel mai grav caz este al unei firme din Galati unde inspectorii de munca au depistat 6 persoane care munceau la negru, raportat la 24 de salariati citi are societatea respectiva. In consecinta, valoarea amenzii aplicate acestei firme a fost de 9.000 lei, cite 1.500 lei pentru fiecare persoana folosita la munca fara forme legale de angajare.
"A fost o actiune fulger care s-a derulat pe parcursul mai multor zile, ocazie cu care s-a reusit verificarea a doar 43 de agenti economici care isi desfasoara activitatea pe platforma santierului naval brailean, in comparatie cu circa 60 de firme subcontractoare ale SC “Aker Braila” SA. Aveam de mult timp semnale ca pe platforma santierului naval se inregistreaza nereguli, mai precis ca sint multi subcontractori care folosesc forta de munca fara forme legale pe perioade scurte de timp: de la doua saptamini la o luna de zile. Apoi mai este o categorie de subcontractori formata din firme puternice si serioase care numai din cauza intirzierilor la nivel de angajator ajung sa incalce legislatia muncii", ne-a declarat inspectorul sef al ITM Braila, Dumitru Vaduva. El a mai explicat ca tematica urmarita in cadrul actiunii de control pe platforma santierului naval a vizat doua aspecte: depistarea cazurilor de munca fara forme legale si salarizarea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro