Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a avut un an greu

Primele 11 luni ale lui 2007 au fost mai grele pentru Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila, decit perioada similara a anului trecut. In 2007, s-a intervenit la 479 situatii de urgenta, cu 93 mai multe decit in 2006. Cele mai multe interventii - 332 - au vizat stingerea de incendii, 40 au fost pentru asistenta unor persoane in virsta sau cu handicap, 38 pentru actiuni de protectie civila, 15 pentru descarcerari, iar restul de 54 operatiuni intra la categoria "alte situatii". Pe timpul interventiilor, au fost salvate 7 persoane si au fost protejate bunuri materiale in valoare totala de 14,3 milioane de lei noi. Din pacate, pentru o persoana nu s-a mai putut face nimic. Aceasta a decedat din cauza unui incendiu. S-au mai consemnat si 4 raniti, iar pagubele materiale, provocate de incendii sau calamitati naturale, se ridica la peste 2,6 milioane de lei noi.
Cea mai frecventa cauza de producere a incendiilor a fost fumatul neglijent. Urmeaza, in ordine descrescatoare, instalatiile si aparatele electrice defecte, improvizate sau amplasate necorespunzator, focul in aer liber, sobele si cosurile de fum defecte sau necuratate. In proportii mai mici, de sub 1%, se incadreaza jocul copiilor cu focul, actiunile intentionate sau autoaprinderea unor furaje din cauza fermentatiei.
ISU "Dunarea" a pus accent pe latura preventiva, aplicind 612 avertismente si 151 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 81.950 lei, unor agenti economici care incalcau normele de prevenire si stingere a incendiilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii